1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gürültü kirliliği el birliğiyle çözülecek

Bursa'da, çevre kirliliği konusunda mahalle muhtarlarına yönelik çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, dün Yıldırım'da toplantı yaptı.

Çevre Mühendisi Serap Erdinç tarafından mahalle muhtarlarına verilen seminer, Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminerde, hava ve gürültü kirliliğini asgariye indirmek için yapılması gerekenler ele alındı.

Hava ve gürültü kirliliği konusunda "Demokrasinin uç beyleri" diye adlandırdığı muhtarlara büyük görevler düştüğünü belirten Yıldırım Belediye Başkanı Keskin, "Yıldırım İlçesi'ndeki hava kirliliğini en aza indirme konusunda doğalgazın büyük önemi var. Bununla ilgili olarak BURSAGAZ'dan 2006 yılı yatırımının yüzde 50'ni Yıldırım İlçesi'ne yapacağı sözünü aldık. Konunun takipçisiyiz" dedi.

Gürültü kirliliği konusunda da muhtar ve vatandaşlara ortak çalışma teklifinde bulunan Başkan Keskin, "Yıldırım İlçesi'nde ne yazık ki gürültü kirliliği çok yoğun. Sokaklarda ve caddelerde yüksek sesle bağıran seyyar satıcıları bizlere bildirin. Ülke olarak ne kadar uygarlaşırsak o derece sorunlarımızın azalacağına inanıyoruz. Bu da el birliğiyle gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 13:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?