2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Heyelan sebebiyle 3 apartman tahliye edildi

Mudanya'da meydana gelen heyelan sebebiyle 3 apartman tahliye edildi.

Geçen hafta Bursa'da İntam Siteleri'nin heyelan sebebiyle çökmesinin ardından bu defa Mudanya'da heyelan meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eski Bursa-Mudanya yolunun girişinde bulunan Samtaş Apartmanları'nın A ve B bloklarının arka kısmındaki tepeden başlayan toprak kayması, paniğe sebep oldu. Toprak kayması ihbarı üzerine olay yerine gelen Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden destek istedi.

Yapılan incelemede, büyük bir toprak kütlesinin hareket ettiği tespit edildi. Her birinde 12'şer daire bulunan Samtaş Apartmanları'nın A ve B blokları ile bitişikteki 12 daireli Karagüllüoğlu Apartmanı'nda oturan vatandaşlar, muhtemel tehlikeye karşı tedbir olarak evlerinden tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlar, yakınlarının ve komşularının evlerine sığındı. Yazlık olarak kullanılan apartmanlardan A blokta sadece 1 aile ile kapıcının oturduğu, diğer apartmanların ise dolu olduğu öğrenildi.

Söz konusu 2 blok ile bitişikteki apartmana giriş ve çıkışlar yasaklanırken, binaların çevreleri güvenlik çemberine alındı. Her ihtimali dikkate alan yetkililer, bahse konu binaların elektriklerini de keserken, eski Bursa-Mudanya yolu da trafiğe kapatıldı.

Olay yerine gelen Kaymakam Ali Çınar ve Belediye Başkanı Erol Demirhisar, yetkililerden bilgi aldıktan sonra durum değerlendirmesi için bir toplantı yaptı.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 20:45:13
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 21:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ırmak karagöl IP: 81.213.170.xxx Tarih : 3.03.2006 18:56:25
bizim ordaki evler herkeze geçmiş olsun