5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Huzurevinde 17 Ağustos'u andılar

17 Ağustos depremini Yalova, Gölcük, Çınarcık ve Çiftlikköy'deki evlerinde yaşayan ve o acı felaket sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne yerleştirilen yaşlı çiftler, 17 Ağustos depreminin 6. yıldönümünde, yaşadıkları kötü günleri ve kaybettikleri dostlarını yeniden andı.

Yalova'da ailesiyle birlikte kalan 60 yaşındaki Zennur-Hatice Keskin çifti, yakın aile dostlarını kaybettikleri deprem sonrası soluğu Bursa'da aldıklarını belirtirken, geçici olarak yerleştirildikleri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nden bir daha hiç ayrılmadıklarını söyledi. Büyük depremi ufak yaralarla atlattığını söyleyen 90 yaşındaki Nazmiye Eker ise, 17 Ağustos depreminin ardından Eylül ayında yaşanan ikinci depremden sonra Bursa'ya gelmeye karar verdiğini ve o günden bu yana huzurevinden hiç ayrılmadığını ifade etti.
Depremde çok sayıda yakın aile dostlarını ve arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen Didar-Celal Özdağlar çifti de, "Depremde Yalova'daki evimizdeydik. Deprem anında evden nasıl çıktık hatırlayamıyorum. O gece gün ağarana kadar olayın ne denli kötü olduğunun farkına varmadık. Sonrasını zaten hiç sormayın. Elimizden geldiğince çevremizdeki eş ve dostlarımıza yardım ettik" dedi.
O günleri hayatlarının en acı günü olarak hatırladıklarını söyleyen Özdağlar çiftinin, deprem sonrası geçici olarak bir süre çadırda yaşadıktan sonra yakın dostlarının ziyareti için geldikleri Bursa'dan bir daha ayrılmadıklarını dile getirirken gözleri doldu.
Depremin yıldönümünde, kaybettikleri yakınlarını anan huzurevi sakinleri, bir daha böyle bir acı yaşanmamasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 00:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?