2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İçkili yerler görüşüldü

Bursa İl Genel Meclisi'nin toplantısında, içkili yerler bölgesinin tespiti maddesi görüşülerek ayrı ayrı komisyonlara havale edildi.

Toplantıda söz alan CHP Bursa İl Genel Meclis Üyesi Sabit Şerbetçioğlu, bu maddenin gereksiz yere gündeme geldiğini söyledi. Şerbetçioğlu, komisyonlara havale edilen maddenin iyice düşünülerek karara bağlanmasını isteyerek, "Kırmızı sokaklar İGM kararıyla oluşmamalı. Elbette alkol ve bağımlılığa yol açan maddelerin kullanımının yaygınlaşmasını bizler de istemeyiz. Ama alkol alınmasının yasaklarla önüne geçemezsiniz. Aşırı şekilde kullanım sonucu oluşan zararların üzerine toplum olarak gitmeliyiz.

Komisyonların konuyu iyice düşünerek, Bursa'ya yakışır bir rapor sunacağını ümit ediyorum" dedi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak, konuyla ilgili en sağlıklı ve doğru kararı meclisin vereceğini söyleyerek, ilgili maddeyi, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Komisyonu ile Çevre Sağlık Komisyonu'na ayrı ayrı havale etti. İl Genel Meclis Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Nazım Çakmak da, 'Köyleri Destekleme Projesi' için ilgili bakanlıktan 80 milyon YTL geleceğine dikkat çekerek, "Köylerin içme suyu ve yol çalışmaları ile ilgili işlemlerinin 01.02.2006 tarihine kadar tamamlanarak bakanlığa gönderilmesi gerek. Aksi takdirde bu paradan Bursa mahrum kalacak. Ayrıca meclisimizin tanıtım eksiği var. Bursa İl Genel Meclisi'mizi tanıtmamız gerek. 160 milyon YTL bütçemiz var. Yapılan hizmetlerle kendimizi avutmayalım. 26 Ocak'ta Almira Otel'de yapılacak olan meclisimizin tanıtım gecesine hepimiz destek verelim" diye konuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Tunçak ise, bu uygulamanın Türkiye'de ilk kez Bursa İl Genel Meclisi tarafından yapılacağını ve geceye çeşitli kurumların il müdürleriyle, bine yakın muhtarın davet edileceğini belirtti. Öte yandan toplantıda gizli oylama ile 5 kişilik denetim kurulu seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu meclis denetim kuruluna Ahmet Sarı, Nurettin Avcı, Hüseyin Güvendi, Hasan Yılmaz ve Rıfat Baştürk getirildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 01:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 85.102.146.xxx Tarih : 20.01.2006 02:00:21
26 OCAK ALMİRADA Kİ TANITIM GECESİNE VATANDAŞ OLARAK KATILABİLİRMİYİZ.... BEN ORDAYIM.. AKANSEL..