1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İş adamlarından Başkan Şahine övgü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Ankara yolunda trafiğin 3-4 ay içinde normale döneceğini, Bursaray C etabında inşaatın ise 2007 yılında başlayacağını söyledi. Başkan Şahin, yeni kavşakların yatırım programına alındığını da müjdeledi.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) iftar yemeğinin konuğu olarak katıldığı geleneksel Çekirge Toplantıları’nda gerçekleştirdiği ve hayata geçireceği yatırımları anlattı.
 
Başkan Şahin, Büyük Yıldız Otel’deki iftar yemeğinin ardından 2,5 yılda gerçekleştirdikleri yatırımları öncesi ve sonrasının fotoğraflarla anlatıldığı sunumla başladığı konuşmasında, “Başkanlıklar gelip, geçici. Önemli olan hemşehrilerimizin sorunlarını çözmek, geçmişe güzel bir miras bırakmak. Bir gün akşam olur bizde gideriz, kalır dudaklarımızda şarkımız bizim. Amacımız bu kubbede hoş bir seda bırakmak” dedi.
 
“Geçtiğimiz yılki iftar yemeğinde anlattığı birçok yatırımı gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ile huzurlarınıza çıkıyorum” şeklindeki konuşmasıyla verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerinin altını çizen Şahin, “Geçen yıl Acemler’i, Kent Meydanı’nı, Kongre ve Kültür Merkezi’ni, Kent Hali’ni ve birçok yatırımı konuşuyorduk. Bugün ise birçoğunun bittiğini, bazılarını ise bitmek üzere olduğunu hep birlikte görüyoruz. Siz nasıl kaliteli bir malı üretip, ucuza satmak için çalışıyorsanız, bende kaliteli hizmeti daha ucuz nasıl yaparımı düşünüyorum. İnsanımıza ne kadar hizmet edersek, hem halk indinde, hem de Allah katında makbul olacağımız bilinci ile çalışıyoruz.” diye konuştu.
 
BURSARAY'DA C ETABI MÜJDESİ 

Bursa’nın en önemli sorunu olan ulaşımı bir çile olmaktan çıkarmak için başlattıkları yatırımların 2007 yılında da devam edeceğini vurgulayan Şahin, 2005 yılında yatırım bütçesinin yüzde 34’ünü, 2006’da ise yüzde 24’ünü ulaşım yatırımlarına ayırdıkları ifade ederken, 8-9 yeni kavşağın daha müjdesini verdi. BursaRay’ı Uludağ Üniversitesi’ne götürecek olan C etabının 3-4 ay içinde sonuçlanacağını da anlatan Şahin, inşaata da 2007 yılında başlanacağını söyledi. Şahin ayrıca B etabı inşaatı sebebiyle Ankara Yolu’nda yaşanan sıkıntının 3 ay içinde normale döneceğini bildirdi. Başkan Şahin ayrıca Bursalıların kentlilik bilinci ile Bursa’ya sahip çıkmalarını isterken, işadamlarının da çevreyi kirletmemeleri çağrısında bulundu.
 
Bugüne kadar yaptığı hizmetleri eleştirenlerle söz düellosuna girmediğini ve karşılık vermediğine dikkat çeken Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz bu makama ‘iş üreteceğiz, çalışacağız’ diye talip olduk. Burada da laf değil, icraat üretiyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 10 yıllık bir tecrübemle geldim. Siz nasıl işadamı olmak için yıllarınızı verdiyseniz, bende 10 yıllık deneyimim ile kaliteli bir belediye başkanlığı yapmak için çalışıyorum. Milletvekilinden, bürokratına, örgütümüzden en alttaki çalışanımıza kadar ekip ruhu ile gece-gündüz çalışıyoruz. Bende mutfakta onlara iyi bir aşçılık yapmaya çalışıyorum. Bakın geçen yılki iftarda Şükrü Şenkaya ile aynı masayı paylaştık. Bugün aramızda yok. Dün Ahmet Kurtcebe Altemoçin bakanımızda, Bilenser belediye başkanımızdı. Hepsi Bursa’ya hizmet ettiler. Bugün ben başkanım, yarın değilim. Bizler gelip geçiciyiz ama hizmetler devam edecek. Amacımız hemşehrilerimizin sorunları çözülsün, bizden sonra çocuklarımıza güzel bir miras bırakalım. Bunu da tek başına bir belediye başkanı yapamaz. Herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Belediye başkanı belediye başkanlığını, milletvekili milletvekilliğini, öğretmen öğretmenliğini, işçi işçiliğini en iyi yapacak.
Bunu gerçekleştirirsek, Türkiye’yi kalkındırır, global dünyadaki layık olduğu yere taşırız” 

İŞADAMLARINDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR
 
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ertuğrul Kaplan, soru-cevap bölümünde söz alarak, Başkan Şahin’in yaptığı hizmetleri eksik anlattığını belirterek, “Başkanımız anlattıkları kadar anlatmadığı yatırımları, hizmetleri var. DOSAB’taki Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde istihdam garantili ücretsiz kurslarda 3 bölümün masraflarını karşılayarak, hem eğitime, hem de işgücüne destek oluyor. Ben bu hizmetini, yaptığı diğer yatırımlar kadar değerli buluyorum. Kendisine Bursa halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. BUSİAD Başkan Vekili Arif Özer de, Büyükşehir Belediyesi’nin Teknopark’ın yapımında katalizör görevi üstlendiğini belirterek, bundan dolayı Başkan Şahin’e teşekkür etti.
 
BUSİAD Başkanı Ali İhsan Yeşilova, Başkan Şahin’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, günün anısına çini vazo hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 11:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?