1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İtfaiyecilerden sel tatbikatı

Bursa'da itfaiyecilerden oluşan su altı arama kurtarma ekibi, gerçekleştirdikleri tatbikatla selde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. İkinci senaryoda ise gölette kaybolan bir kişinin su altından çıkarılması canlandırıldı. İtfaiye erleri, suyun altından çıkardıkları cansız mankene suni teneffüs ve kalp masajı uyguladı.
 
İtfaiye Haftası nedeniyle 5 kişiden oluşan su altı kurtarma timleri, Kültürpark'taki gölette tatbikat yaptı. İlk senaryo gereği; sel baskınıyla mahsur kalan bir kişinin yardımına botlu ekip yetişti. Dalgıçlar, ilk önce can yeleği attıkları selzedeyi suya dalarak kurtarmayı başardı.
Selden kurtarılan kişi, güvenli bölgeye çıkartılıp ambulansla hastaneye götürüldü.

İkinci senaryoda ise gölette kaybolan bir kişinin cesedi arandı. Su altında bulunan cansız manken, balık adamlar tarafından çıkarılıp bota alındı. Kıyıya getirilen mankene, itfaiye erleri ilk yardım uyguladı. Suni teneffüs ve kalp masajı yapılmasına rağmen kazazede kurtarılamadı.
 
İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, 1998 yılında kurulan su altı arama kurtarma ekibinin 56 olaya müdahale ettiğini belirterek, "2006 yılında yenilenen malzeme ve modern cihazlarla Avrupa standartlarında hizmet veriyoruz. Selde mahsur kalanlar, kaza sonrası gölde, barajda, nehirde yardım isteyenlerin imdadına koşuyoruz" dedi.
 
Doğan, dalgıçların haziran ve temmuz aylarında eğitimci eğitimi aldığını, bundan sonra dalgıç adaylarına bu personel tarafından eğitim verileceğini sözlerine ekledi.
 
Kültürpark'taki tatbikatı, Yunanistan'ın Selanik Kenti'nden gelen itfaiyeci heyeti ile Türkiye İtfaiyeciler Birliği Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın da izledi. Yunanlı itfaiyeciler, Türk meslektaşlarının tatbikatına tam not verip alkışladı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 15:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?