2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İtfaiyeden nefes kesen tatbikat

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, “Eğitim Seferberliği” kapsamında bugün İmam Hatip Lisesi’nde verdiği yangın ve kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.

Eğitim seferberliği kapsamında yaklaşık iki yıldır özel kurum, kuruluş, okul ve fabrikalara yangından korunmayı ve yangın anında ilk müdahalenin nasıl yapılması konusunda eğitim veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencilerine önce teorik bilgiler daha sonra da uygulamalı şekilde yangın söndürme ve kurtarma eğitimi verdi.

Yaklaşık bir saat süren eğitimde ilk olarak yangın anında yüksek binaların üst katında mahsur kalanlar için kurtarma tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmaya tatbikatta Merkez İmam Hatip Lisesi’nin en üst katında mahsur kalan iki öğrenci Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın tecrübeli personeli son teknoloji yangın kurtarma araçlarıyla mahsur kalan öğrencileri bir dakikadan daha az bir sürede kurtarılarak yangın yerinden uzaklaştırıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, daha sonra öğrencilere yangın söndürme cihazlarıyla yangına nasıl müdahale edileceğini gösterdiler. Ekipler, aynı uygulamayı daha sonra gönüllü öğrencilere uygulattılar. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yangın ve kurtarmalarda kullandığı son teknoloji cihazların da tanıtıldığı eğitimde öğrenciler tatbikatı meraklı gözlerle izlediler.

Doğan; “2 yılda yaklaşık 200 bin kişiye temel yangın önlemleri ile uygulamalı ateşli yangın söndürme eğitimi verdik”

Tatbikatta konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, eğitim seferberliği kapsamında kendilerine yangından korunmayı ve yangın anında neler yapması gerektiğini öğrenmek için talepte bulunan kurum, kuruluş, okul ve fabrikalara hiç bir ücret almadan bu tür uygulamalı tatbikatları ve gereken eğitimleri verdiklerini belirtti.

İki yıl içerisinde aralarında öğrenci ve öğretim görevlilerinin de yer aldığı yaklaşık 200 bin kişiye temel yangın önlemleri ile uygulamalı ateşli yangın söndürme eğitimi verdik. Amacımız, doğabilecek yangın ve afetlere karşı ilk müdahaleyi yerinde ve zamanında yapabilmektir. Bu sayede oluşabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirerek, halkımızı yangın ve afetlere karşı bilinçlendirmek” dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 16:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?