5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İtfaiyeden yangın tatbikatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmada, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yangın ve kurtarma anında neler yapılacağını uygulamalı olarak gösterildi.

Teorik bilgilerle başlayan eğitimde, çalışanlar daha sonra yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanılacağı ve yeni başlayan bir yangını nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Eğitim seferberliği kapsamında yaklaşık bir yıldır özel kurum, kuruluş, okul ve fabrikalara yangından korunmayı ve yangın anında ilk müdahalenin nasıl yapılması konusunda eğitim verdiklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, "Bir yıl içerisinde 50 farklı okulda 10 bin öğrenciye bu eğitimleri verdik.

Amacımız, doğabilecek yangın ve afetlere karşı ilk müdahaleyi yerinde ve zamanında yapabilmektir. Bu sayede oluşabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirerek, halkımızı yangın ve afetlere karşı bilinçlendirmek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından başlatılan eğitim seferberliği kapsamında bir yılda 775 fabrika ve bin 250 özel ve kamu kuruluşuna yangın tatbikatı ve eğitimi verdiklerini belirten Doğan, bu tür eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 16:23:58
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 16:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?