1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İtlafta rayiç bedeli yükseltilmeli

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tunçak, kümes hayvanları itlaf edilen vatandaşların mağdur edilmemesi için bakanlığın düşük olan piyasa rayiç bedelinin yükselmesini beklediğini söyledi.

İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Mehmet Tunçak, kuş gribi hastalığına rastlanılmayan bazı ilçe ve köylerde yapılan itlafların besiciler tarafından haksızlık olarak değerlendirildiğini ve bu konuyla ilgili kendilerini bilgilendirmek üzere Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer'i meclise davet ettiklerini açıkladı.

Tunçak, itlaf edilen kümes hayvanları için ödenecek fiyatın belli olmadığını ifade ederek, "İtlaf edilen kanatlı hayvan başına ödenecek fiyat, piyasa rayiç bedeline göre belirlenecek. Ancak şu an için piyasa rayici çok düşük. Vatandaşların mağdur olmaması için ilgili bakanlık, piyasa rayiç bedelinin yükselmesini bekliyor. Bedel belirlendikten sonra vatandaşlara paraları ödenecek" dedi.

Meclis üyelerinin sıkıntılarını Tarım İl Müdürü Yıldızer'e ilettiklerini de belirten Tunçak, "Türkiye'de hastalığın yayılmadan önlenmesi gerek. Gereken tedbirler alınmazsa, Türkiye'nin uğrayacağı zarar çok büyük olabilir. Dolayısıyla büyük zararların insan hayatıyla ilgili oluşan risklerin giderilmesi için, Bursa'da Hıfzısıhha Kurulu'nca alınan kararlar doğrudur.

Bizler üzülsek de, vicdanımız rahatsız olsa da, büyük problemlerin doğmaması için üzücü tedbirlerin alınması gerek. Biz de İl Tarım Müdürlüğü'nden gelecek talep doğrultusunda, itlaf yapılan ilçe ve köylerde yapılacak dezenfekte çalışmaları için bütçemizden 300 bin YTL'lik kaynak ayıracağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?