5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kağıt bilet kaldırıldı

Bursa'da, özel halk otobüslerinde kağıt biletle ve paralı yolcu taşımacılığı yarın sona eriyor.
BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya, 457 özel halk otobüsüne validatör (kart okuyucu) takıldığını, sistemin artık eksiksiz olarak uygulandığını söyledi.

Toplu ulaşımdaki entegrasyonu sağlamak için ilk olarak BursaRay ve belediye otobüslerinde geçerli olan kağıt biletsiz taşımacılığın yarından itibaren özel halk otobüslerinde de uygulanacağını hatırlatan Kaya, "Yarından itibaren özel halk otobüslerinde kağıt bilet ve paralı yolcu taşımacılığı sona erecek.

Vatandaşların bu konuda mağdur olmamak için 8 Kasım Salı gününe kadar özel halk otobüsleri içinde manyetik bilet satılacak. Bu uygulamanın 8 Kasım Salı gününden itibaren kalkmasından sonra kent içi toplu ulaşımda tek kullanımlı manyetik bilet ve BuKart kullanılacak" dedi.

Kaya, kağıt bilet ve paralı yolcu taşımacılığın kalkmasıyla bazı hatlarda yaşanan fiyat karmaşasının da son bulacağını vurguladı. Kaya, vatandaşların şimdiden manyetik bilet ve 'BuKart'larını temin etmeleri uyarısında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 15:40:08
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 16:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GEMLİK HALKI IP: 81.214.220.xxx Tarih : 22.10.2005 08:32:08
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BURADAN VE BÜYÜKŞEHİRİN İNTERNET ADRESİNDEN YÜZLERCE DEFA KONU İLE İLGİLİ YAZI YAZDIM AMA AYLARDIR BELEDİYEDEN BİR HİZMET GÖREMİYORUZ, GEMLİK HALKI, BURSA-GEMLİK MERKEZ ARASI GİDİP GELMELERDE ÇOK SIKINDI ÇEKİYOR. AKŞAM ÇOÇUK VE YAŞLILAR İLE BU SOĞUKTA 45 DAKİKA MİNİBÜS GELMESİNİ BEKLEDİK, SAYIN BELEDİYE YETKİLİLERİ KALKIP KAĞIT BİLETTEN, BUKARTA GEÇTİK DİYE REKLAM YAPIYORSUNUZ, BİZLER DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİ İSTİYORUZ.. SAYIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MİNİBÜSLER İLE BİR GECE GEMLİĞE GİDİP GELMESİNİ TALEP EDİYORUM O ZAMAN GEMLİK HALKININ ULAŞIM SORUNLARINI ANLAR.. AKP MİLLET VEKİLİ SAYIN FARUK ÇELİK, BU KONU İLE İLGİLENECEĞİNİ SÖZ VERMİŞTİ..? SONUÇ YOK