5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kaplıkaya için projeler yarışıyor

Yıldırım Belediyesi'nin en önemli yatırımlarının başında yer alan Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile ilgili olarak açılan ve son başvuru süresi 9 Ağustos 2005 tarihinde tamamlanan Kentsel Tasarım ve Mimari Proje yarışmasında, 23 proje yarışıyor.

İki günden bu yana Bursa'da olan ve proje üzerinde inceleme yapan jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucu, 5 Eylül 2005 günü Bursa kamuoyu ile paylaşılacak. Ayrıca, yarışmaya katılan ve kazanan projeler düzenlenecek sergi ile halkımızın izlenimine sunulacak. 2006 yılı bahar aylarında temeli atılması planlanan ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in "Yıldırım'ın çehresini değiştirecek" dediği ve seçim döneminde vaat ettiği Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nin Yıldırım İlçesi'ne yeni bir kent kimliği kazandırmayı hedefleniyor.

Yarışmada, 1. olan yarışmacının aldığı ödüle karşılık uygulama projesini de çizeceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Keskin, "Bursa'nın odak noktası olacağına inandığım proje ile ilgili açtığımız yarışmanın jüri üyeleri gerçekten çok değerli. 23 proje gerçekten çok kaliteli. Yıldırım'ın gelişmesi için büyük önem taşıyan proje, Türkiye'de örnek olacak" dedi.
Dev proje, 1 kilometre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki bir alan üzerinde yer alacak. İçerisinde zengin balık türleri ve okyanus dibindeki mercanları anımsatıcı birebir örnekler ile dizayn edilecek dev akvaryum, cazibe merkezinin önemli unsurları içinde yer alıyor. Alışveriş merkezi konaklama tesisi, restaurant, kafeterya, suni balık tutma göletleri, anfi merkezinde büyük organizasyonlara olanak verecek. Trafik ve gürültü yoğunluğundan uzak huzurlu bir şekilde yürüyüş yolları ve diğer işlevselliği ile tamamı doğallık içeren cazibe merkezi Yıldırım'ı canlandıracak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 22:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?