1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kayıt dışı istihdam masaya yatırıldı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve çeşitli sendika temsilcilerinin kayıt dışı istihdamı kayıt altına almak için 'Sosyal diyalog ve kayıt dışı istihdam' projesi çerçevesinde yaptığı toplantı sonunda, uygulanacak olan acil eylem planı hazırlandı.

Dilmen Otel'de yapılan toplantıda kayıt dışı istihdam ve alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Çorum ve Gaziantep'te yapılan toplantıların Bursa ayağında, ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, basın mensuplarına bilgi verdi. Projedeki hedefin kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması olduğuna dikkati çeken Aslantepe, "Toplantılarımızı Mart ayından bu yana Bursa'da sürdürüyoruz. Projeyle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptık ve bir acil eylem planı hazırladık. Bu plana göre, siyasi partilerin il başkanlarını ve Bursa milletvekillerini ziyaret ederek, tedbir paketini sunacağız. SİAD'lar, BTSO, belediyeler ve büyük işyerlerini kayıtsız işçi ve taşeron çalıştırmamak konusunda uyaracağız. Sendika ve şube başkanlarıyla hassasiyet arttırma toplantıları yapılacak. Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü ile ortak çalışmalar yürütülecek. İl İstihdam Kurulu'nda tartışılmak üzere proje gündeme getirilecek ve kayıt içine alınacak KOBİ'ler teşvik edilerek iş birliğine gidilecek" dedi.
 
Aslantepe, 2004 yılından bu tarafa çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini ve Bursa'yı kayıt dışıyle mücadelede marka kent yapmak istediklerini söyledi. Aslantepe, sıkıntıların birden bire giderilemeyeceğini belirterek, projeyle ilgili basınında yardımına başvuracaklarını ifade etti.
 
Toplantıya, ILO Genel Merkezi'nden Ludek Rychly, ILO İşçi Grubu Temsilcisi Dimitrina Dimitrova, ILO İşveren Grubu Temsilcisi Christian Hess ve Profosör Jason Heyes ile birlikte Bursa'daki sendika temsilcileri katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?