5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'KDV ve ÖTV insin' imza kampanyası

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) ve Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), eğitim, sağlık, elektrik, su ve diğer kamusal hizmetlerde KDV'nin kaldırılması; benzinde, kişisel bakım ürünlerinde ve iletişimde KDV-ÖTV'nin indirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Orhangazi Parkı'nda TÜKDER ve TÜDEF yetkilileri imza standı açtı. Dolaylı vergilerin en adaletsiz vergiler olduğunu savunan TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, dolaylı vergilerin, toplam vergiler içindeki oranının yüzde 70'in üzerinde olduğunu ifade etti.

Dolaylı vergilerin aynı zamanda, kayıt dışılığın ve haksız kazancın sebeplerinden birisi olduğunu öne süren Karagöz, "Dolaylı vergilerin düşürülmesi, kamusal hizmetlerde KDV'nin kaldırılması için TÜDEF'in imza kampanyasına destek veriyoruz. Şu ana kadar 7 bin 205 imza topladık" dedi.

Temel kamusal mal ve hizmetlerde KDV, ÖTV gibi dolaylı vergilerin indirilmesi gerektiğini savunan TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Yılmaz, "Sosyal hukuk devleti gereğince, ücretsiz verilmesi gereken ancak hükümetlerin bu haksız ve yanlış politikaları sebebiyle paralı duruma getirilen eğitim, sağlık gibi en temel hizmetlerin her geçen gün kalitesi düşmekte, tüketiciler bu hizmetlere ulaşamamaktadır.

Eğitimde, sağlıkta, elektrikte, suda, ulaşımda, doğalgazda, LPG'de, gıdada ve diğer kamusal hizmetlerde KDV, benzinde ve şahsi bakım ürünlerinde ÖTV indirilmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 12:37:10
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 16:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?