5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kent bilincini geliştirme projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara kentlilik bilinci kazandırmak için "Bursa Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincini Geliştirme Projesi" hazırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ve Bursaspor Kulüp Başkanı Levent Kızıl ile çok sayıda davetlinin katıldığı projenin kamuoyuna tanıtımı için Tayyare Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kent yönetimini bir bütün olarak ele aldıklarını ve planlamadan imara, alt yapıdan çevreye, sosyal faaliyetlerden kültüre bütün yatırımlarının birbirini etkileyeceğini düşünerek yatırım yaptıklarını söyledi.

Attıkları her adımda kent halkını hesaba kattıklarını anlatan Şahin, Bursa'da yaşayan her ferdin kentine sahip çıkıp, onu koruması için ''Kentimiz Geleceğimiz'' projesini başlattıklarını bildirdi. Şahin, projenin kentte yaşayan herkesin Bursa'nın geleceğini şekillendireceği katılımcı bir proje olduğunu vurguladı.

Şahin, bu projenin Bursa'da yaşayan tüm insanları ilgilendirdiğini belirterek, "Projenin amacı kentimizi 21. yüzyılın dünyaya yön veren kentlerinden biri kılacak geniş kapsamlı bir sosyal dönüşümle, kenti geleceğe hazırlamaktır. Eğer kentlilik bilincini yaygınlaştıramazsak, Bursamız'ı geleceğe taşıyamayız" dedi.

Bazı yanlış davranışların Bursa'ya zarar verdiğini kaydeden Şahin, Atatürk Caddesi düzenlendikten sonra yol kenarlarının yeşillendirildiğini, ancak üzerlerine basılmasıyla adeta bir çamur deryasına dönüştürüldüğünü belirtti. Şahin, yeşillendirmeyi yapmanın belediyenin görevi, onu korumanın ise bütün Bursalılar'ın görevi olduğunu ifade ederek, "Belediye otobüslerinin koltukları yırtılıyor, parçalanıyor, üzerleri tahrip ediliyor. Yol tabelaları adeta kurşunlar için hedef tahtası haline getiriliyor.

Doğalgazı yaygınlaştırmak için kentte adeta bir seferberlik var. Ama kapısının önüne geldiği halde, geliri çok iyi olmasına rağmen, doğalgazı almayan vatandaşlarımız var. Bazı vatandaşlarımızın talebi üzerine üst geçitler yapıldı ama maalesef vatandaşlarımız kullanmadan altından geçiyor ve kazalara sebebiyet veriyorlar. İşte verdiğimiz birkaç örnek, kentlilik bilincine ne kadar ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.

Bu projede amacımız, Bursa'da yaşayanların Bursa ile olan bağlarını güçlendirmekle birlikte, esas olarak yerel hizmetlerin Bursa halkınca benimsenmesini ve sahiplenilip korunmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Tahsin Bulut, Bursa'nın sağlıklı gelişmesi ve kentte yaşayanların toplu huzuru açısından kentlilik bilincinin geliştirilmesinin önemini belirterek, "Hiç şüphe yok ki kentteki imalatlardan, yapımlardan, başta belediyelerimiz olmak üzere tüm kamu kurumları ve tüm Bursa halkı olarak hepimiz sorumluyuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 22:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?