2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kent kültürü ve kentlilik bilinci

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, 'Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi'ne destek istemek için Osmangazi Kaymakamı Selahattin Öztürk'ü ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahsin Bulut, gayelerinin hemşehri dernekleri ve öğretmenlerden sonra Bursa'yı yöneten idarecilere de 'Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi'ni en iyi şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.

Şehirleşmenin medeniyetleşmenin beşiği olduğunu ifade eden Bulut, "Şehirleşme demek modern bina ve yollar, yani gökdelenler demek değildir. Şehirleşme yaşadığımız şehrin örf, adet ve kültürüne sahip çıkarak, kendi doğal ve mimari özelliklerini koruyarak ona sahip çıkmak demektir" dedi.

İnsanların, yaşadıkları şehrin tarihini ve özelliklerini en iyi şekilde bilmesi gerektiğini vurgulayan Bulut, "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'da doğan, yaşayan ve Bursalı'yım diyen herkesi tek bir amaç uğruna biraraya getirerek için bu projeyi başlattık. Herkes yaşadığı kente sahip çıkmalı. Bu şehir hepimizin. Başka Bursa yok" diye konuştu.

Osmangazi Kaymakamı Selahattin Öztürk ise, Kentlilik Bilinci Projesi'nin Bursa için hayati önem taşıdığının altını çizerek, "Proje kapsamında yapılan anketler, şehirde yaşayan insanlarımızın profilini çiziyor.

Böyle bir proje 10 yıl önce yapılsaydı, bugün elimizde önemli sayılabilecek veri tabanları olurdu. Bursa'nın bir 10 yıl daha kaybetmemesi açısından böyle bir projenin hayata geçirilmesi çok önemli.

Şehirleşme süreci 1 günde, 1 yılda veya 10 yılda düzelmez. Bu projenin devamlılığı için en az iki kuşak geçmesi gerekir. Bu yüzden de bizlere büyük görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.

Bursa'nın artık zaman kaybetmeye teamülü olmadığını dile getiren Öztürk, "Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi'ni hayata geçiren ve projenin devamlılığını sağlaması için böylesine önemli bir ekibi kuran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e şahsım adına çok teşekkür ederim" dedi.

Kentlilik Bilinci Bilim Danışmanı Prof. Dr. Bekir Parlak ise, Amerikalılar'ın 250 yıllık tarihi geçmişini bir ulusun tarihi olarak dünyaya tanıttığını belirterek, "800 yıllık tarihine sahip bir ulusun bireyleri olarak tarihimize sahip çıkamamamız üzücü bir olay.

Özellikle de neredeyse tüm dünyaya hakim olmuş olan Osmanlı İmparatorluğu'na ilk başkentlik yapan bu özel şehri tanımak ve tanıtmak bizlere düşüyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?