1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kış çileği yok satıyor

Dünyaca meşhur Uludağ çileğini özel cins olarak Bağlı Köyü'nde Kasım ayına kadar yetiştiren bir üretici, kilosunu 4 YTL'den sattığı kış çileklerini Tahtakale'de 2 saat içinde bitiriyor.
 
Osmangazi İlçesi'ne bağlı olan ve şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlı Köyü'nde yaşayan Ahmet Taşpınar, 7 veren cinsi dediği çileklerin Ağustos ayından Kasım ayına kadar meyve verdiğini belirterek, "Bizim köyümüz bin metre yükseklikte yayla köyü. Geçim kaynağımızın başında çilek üretimi geliyor. Ben de üretimi farklılaştırmak ve daha uzun süre yapabilmek için tarlamdaki çileklerin cinsini geliştirdim. Uygun iklim ve sulama şartları oluşturulursa, çileklerin Kasım ayına kadar meyve verdiklerini tespit ettim. Bu sebeple, çok yağışlı havalarda küçük olan tarlamdaki çileklerin üzerine branda çekiyorum. İyi bir bakım ile Ekim ayında Bursa'ya iki günde bir 3 sepet 20-30 kilo çilek getirerek satacağım. Tahtakale'de beni bilen özel müşterilerim, sonbaharda Uludağ çileği almaya geliyor. Bilmeyenler de Uludağ çileğini Ekim ayında görünce şaşırıyor. Bu mevsimde pazarda çilek bulmak mümkün değil ancak özel müşterilerim bu aylarda mis gibi kokulu dağ çileği yiyebiliyor" dedi.
 
Sabah saatlerinde 9 ila 11 arasında mallarını satan Ahmet Taşpınar, yine Tahtakale'den kalkan minübüslerle köyüne dönüyor.
Ulucami'nin karşı tarafındaki Tahtakale pazarında; dağ köylerinden gelen ceviz, üvez ve döngel gibi meyveler orijinal lezzetinde ve tazelikte bulunabiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?