1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kuş gribi korkuttu

Dünyayı sarsan kuş gribi, Bursa'daki tavuk döner satışlarını durdurdu.

Dünyanın korkulu rüyası haline gelen kuş gribi vakalarıyla alakalı Türkiye'deki itlaf çalışmaları son hızıyla sürerken, büyük panik yaşayan vatandaşlar, kanatlıların tüketiminden uzak durmaya başladı.

6 yaldır Adalet Sarayı'nın karşısında tavuk döner satışı yapan Adliye Piliç Döner, tavuk döner satışlarını durdurdu. Türkiye'nin ilk bayan dönercisi unvanını elinde bulunduran firma sahibi Figen Temel, 6 yıldır günde üretilen ortalama 10 kilogramlık piliç döner satışlarının kuş gribi sebebiyle durma noktasına geldiğini söyledi.

İlk itlafın yapıldığı Balıkesir'in Manyas İlçesi'ndeki kuş gribi vakalarının ardından piliç döner tüketiminin yavaşladığını, son olarak Van'daki ölümlerin ardından ise tamamen durduğunu belirten Temel, "Bayramdan sonra şişe hiç piliç döner takmadık. 5 gün boyunca da sadece 4 müşteri sordu. 'Kuş gribinden haberiniz yok herhalde' dedim. Müşteri ise 'Ne gribi olursa olsun, ben tavuktan başka bir şey yemem' cevabını verdi. Dönerlik tavuğu aldığımız üretici firma ise durma noktasına gelen tavuk döner talebi sebebiyle et dönere dönmeyi düşünüyor. Herkes mağdur oldu. Talep olmayınca da tüm tavuk dönerciler tek tek et dönere dönüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 12:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?