1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mağaradan 50 ton yarasa gübresi çıktı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde 2 yıllık çalışmadan sonra turizme açılan Oylat Mağarası'ndan çıkarılan yaklaşık 45-50 ton yarasa gübresi satılığa çıkarıldı.
 
Yaz sezonunda turizme kazandırılan ve 665 metrelik yürüyüş yolları ve içindeki birbirinden ilginç sarkıt ve dikitleriyle ziyaretçilerin akınına uğrayan Oylat Mağarası'ndan restorasyon süresince 50 ton civarında yarasa gübresi toplandı. Doğal yapı bozulmadan gerçekleştirilen restorasyonda toplanan yarasa gübreleri çuvallara konularak depoya kaldırıldı. Esperi firması tarafından işletilen mağarada bulunan yarasa gübrelerinin çok kaliteli olduğunu belirten İşletme Müdürü Sıtkı Milli, "Kozmetik, barut ve azot sanayisinde kullanılıyor. İhtiyacı olanların bizimle irtibata geçmesini istiyoruz" dedi.
 
Yarasa gübresinin piyasadaki fiyatının ise 5 dolar civarında olduğu öğrenildi. Öte yandan, Türkiye'deki 17 mağaradan büyüklük bakımından 3'ncü olan Oylat Mağarası'nın astım ve bronşite de iyi geldiği öne sürüldü. Sıcaklığın 14 ile 17 arasında değiştiği mağarada, yeni restorasyon çalışmasıyla 200 metrelik bölümün de turizme kazandırılacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 14:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?