5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Maskeli önlem

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından Bursa Hayvanat Bahçesi giriş ve çıkışlarına dezenfektan havuzları kurulurken, personele özel maske takma mecburiyeti getirildi.

Balıkesir'de ortaya çıkan kuş gribi virüsü tüm Türkiye'ye alarma geçirdi. Bursa'daki Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne üye hayvanat bahçesinde de kuş gribi için bir dizi biyoteknik tedbirler alındı.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Orhan Çoksürer, bugünden itibaren tüm personelinin grip aşısı olacağını söyledi. Hayvanat bahçesinin giriş ve çıkışlarına araçları dezenfekte etmek için havuzların kurulduğunu hatırlatan Çoksürer, çalışanlara maske ve çizme gibi teçhizatları kullanma mecburiyeti getirildiğini belirtti.

Öte yandan, kuşların yaşadıkları alanlara bir noktadan girip çıkılacak. Bu alanlara bakıcılar dışında kimse giremeyecek. Havuzlardaki dezenfektan her gün yenilenecek. Dışarıdan getirilen yaralı ya da bakıma muhtaç hayvanlar kabul edilmeyecek. Bir ay süreyle hayvanat bahçesindeki hayvanlara tavuk karkası verilmeyecek. Kuş kafeslerindeki her türlü yem ve diğer malzemeler ilaçlanacak.

Bu arada, Bursa Hayvanat Bahçesi'nde ölen kuşlar, bulundukları yerde özel poşetlere konularak otopsiye gönderilecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 15:40:54
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 03:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?