5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mektupları götürmeyen postacıya ceza

Bursa'da, mahkeme tebligatlarını sahibine ulaştırmayan postacı, 417 milyon lira para cezasına çarptırıldı.

Tebligatlar eline ulaşmayınca araba yaktığı öne sürülen oğlu yüzünden yargılandığı davada 10 milyar lira tazminata mahkum edilen şahıs ise postacının görevini yerine getirmediği ispatlandığı için kendi davasının yeniden görülmesini istedi.

Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce merkez Yıldırım İlçesi Vakıf Caddesi'nde meydana gelen olayda, Karabey Kuzey'e ait 16 BP 839 plakalı otomobil, evin garajında yanarak kullanılmaz hale geldi. Olay yerine gelen itfaiye ve jandarma ekipleri çevre sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda yangının küçük çocuklar tarafından çıkarıldığını rapora geçtiler.

Bunun üzerine Kadir ismindeki bir çocuğunun yangına sebep olduğu söylentileri üzerine harekete geçen Karabey Kuzey, soluğu adliyede aldı.

Kuzey, aracının kül olmasının sorumlusu olarak mahallede çocuğunun ismi Kadir olan Ramazan Servet'e tazminat davası açarak 10 milyar 80 milyon lira almaya hak kazandı. Karardan sonra eve gelen tebligat ile hakkında böyle bir dava açıldığından haberdar olduklarını belirten Servet, "Mahkeme tutanaklarında usulüne uygun tebligat yapılmasına rağmen duruşmaya gelmediğim yazılmış.

Fakat ben duruşmalardan haberdar olmadığım için gitmedim. Bize mahkeme tebligatlarını ulaştırmayan postacıdan şikayetçi oldum. Çünkü onun yüzünden hiç suçum olmamasına rağmen hakkımda açılan tazminat davasında 10 milyar 80 milyon ödemeye mahkum oldum.

Önceden haberimiz olsa duruşmalara gider hakkımızı savunur, bunun bir yanlışlık olduğunu anlatırdım. Böyle bir sonuçla da karşılaşmazdık. O saatte çocuğum Kadir'in nerde olduğuna dair şahitlerimiz dolu" diye konuştu.

Bunun üzerine söz konusu postacı Mustafa Ünal hakkında 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "görevi ihmal" suçundan dava açıldı. 2 yıl süren yargılamanın ardından, postacı, mahkeme tebligatlarını kasıtlı olarak adrese ulaştırmadığı gerekçesiyle önce 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha sonra da hafifletici sebepleri göz önüne alan mahkeme, postacının cezasını 417 milyon lira olarak belirledi.

Bu arada Ramazan Servet, hakkında verilen 10 milyar 80 milyon liralık tazminat davasıyla alakalı olarak kendisine tebligat yapılmadığını belirterek hakkını aramaya devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 13:54:17
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 13:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?