1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mimarlar Odası'nda Kongre heyecanı

Bursa Mimarlar Odası'nın 11. Olağan Kongresi yapıldı. 943 üyesi bulunan odanın başkanı yarın belli olacak.

İl Özel İdare binasında yapılan genel kurula, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve oda üyeleri katıldı. Yapılan hizmetler ve projeleri anlatan belediye başkanları, Mimarlar Odası ile yapılan işbirliğinin altını çizdi. Bozbey, bazı konularda mimarların kendilerinin işlerini zora sokarak, sıkıntıya düştüklerini belirterek, "Mimarlarımızın bazılarını işlerini yaparken dürüst yapmaya davet ediyorum. Yapılan bazı yerlerde 10 metrekare işyeri yapılıyor, arka tarafta 150 metre kare kullanım alanı bırakılıyor. Denetimlerde yaşanan sıkıntılar sonucu esnaf ile belediyemiz karşı karşıya geliyor. Lütfen mimarlarımız işlerinde hassas olsunlar. Belediyemiz bundan sonra sadece denetim yükünü yerine getirecek.

Projelerin uygunluğunu artık ilgili oda karar verecek. Böylece proje ve ruhsatların alınması daha kolay olacak. Ayrıca en büyük hayallerimden biri olan 'Akademik Odalar Yerleşkesi'ni gerçekleştirmeye az bir zaman kaldı. Böylece tüm meslek odaları tek bir çatı altına alınacak ve güçlü bir koordinasyon sağlanacak. Siz mimarlar birer sanatçısınız. Lütfen sanatınızı sadece mimarı işlerde değil, tüm alanlarda gösteriniz" dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan birçok çalışmada mimarlardan büyük destek gördüklerini söyleyerek, "Bursa'nın çarpık kentleşmesi ve bir kültür şehri haline gelmesinde sizlerin katkısı çok büyük. Ayrıca seçim sisteminde ise yüzde 50.1 alan taraf diğer tarafı silip geçiyor. Bu da bana hiç demokratik gelmiyor. Listede en çok oy alanlar bir listede toplansın ve değişik görüş ve fikirden herkes yönetimde yer alarak uzun ömürlü bir yönetim oluşturulsun" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, yapılan kültürel ve şehir planının yapılaşması hususunda en büyük desteği mimarlardan aldıklarını belirtti. Başkan adaylarından Ahmet Aybar'ın listesini temsil eden Melih Türa, seçimler sonuçlarından oldukça emin olduğunu ifade ederek, "Benim adım 2 günden bu yana listelerde anılmakta. Arkadaşlarımız büyük titizlik içerisinde çalıştılar. Demokratik ortamlarda herkes yönetime aday olabilir. Geçen yıl belirlenen programımız yarım kaldı ve istendiği gibi ifade edilemedi. Biz bu işimizi en etkin şekilde yerine getirerek, odamızın sesini ve kurumsal kimliğini ön plana çıkaracağız" şeklinde konuştu. Diğer başkan adayı olan Nizamettin Kaya da, odanın kent ve ülke gündemine giren konularda fikir üretmesi gerektiğini belirterek, "Tecrübeli, genç, faal bir ekiple yola çıkıyoruz. Tüm camiamıza karşı sorumluluklarımızı bilerek hareket edeceğiz. Hedefimiz, Bursa'ya yakışır aktif bir oda ortaya koymak. Komitelerimizi daha verimli çalışmalarda bulunmaları için daha etkin hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kongrede, son anda adaylığını açıklayan Şükrü Özkan ise, mevcut yönetimin görüşlerini demokratik şekilde ifade edemediğini vurgulayarak, hazırladığı liste ile çok farklı projelere imza atacağını öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 20:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?