1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mönüye kuş gribi sansürü!

Fiyatının ucuzluğunun yanı sıra sağlık açısından kırmızı ete oranla daha yararlı olduğu yönündeki açıklamalar nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih edilen tavuk, “kuş gribi” hastalığının ardından, artık lokanta ve yemek firmalarının mönüsünde yer almıyor.

Lokantacıların, satılmadığı için, yemek şirketlerinin ise müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda mönülerinden tavuklu yemekleri çıkardıklarını ifade eden Arif Tak, “Büyük yemek firmaları, ellerinde kalan tavuğu parasız verecekleri insan bulamıyor. Hastalık nedeniyle tavuk göğsü gibi tavuk etinden yapılan tatlılar da artık satılmıyor” dedi.

Türkiye Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar, Pastacılar ve Lokantacılar Federasyonu Başkanvekili Arif Tak, ilk olarak Manyas’ın Kızıksa Beldesi’nde “kuş gribi” hastalığının çıkmasıyla tavuk yemekte tereddüt eden vatandaşların, Türkiye’de ölüm vakalarının görülmesi üzerine, tavuk tüketimini büyük oranda kestiğini söyledi.

Lokantacıların, satılmadığı için, yemek şirketlerinin ise müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda mönülerinden tavuklu yemekleri çıkardıklarını ifade eden Tak, “Bilhassa toplu yemek yenilen işyerlerinin bir ay önce hazırlanan listelerinde tavuk eti olsa bile çıkarıldı. Büyük yemek firmaları, ellerinde kalan tavuğu parasız verecekleri insan bulamıyor. Hastalık nedeniyle tavuk göğsü gibi tavuk etinden yapılan tatlılar da artık satılmıyor” dedi.

Tak, tavuk etinin, kırmızı ete göre çok ucuz olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
“Hastalık sonrası kırmızı etle yapılan yemeklere göre daha ucuza mal olan ve satılan tavuk yemeklerine talep, sıfıra doğru indi. Vatandaşların tavuk eti yerine tercih ettiği kırmızı ette de bir süre sonra arz sıkıntısı baş gösterecek. Bunun sonucu kırmızı et ve etle yapılan yemeklerin fiyatı artacak. Vatandaşlarımız, sebze yeme alışkanlığı olmadığı için, bir süre sonra lokantalardan uzaklaşmaya başlayacaklar.”

aa
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 12:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?