1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

İmralı Adası'nda hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatı Mustafa Eraslan, müvekkilinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmasının ardından yeniden yargılamayla ilgili sürecin başladığını öne sürerek, "Ancak yasal bir engel var. TCK'nın 311. maddesinin kaldırılması gerekiyor" dedi.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, avukatları İbrahim Bilmez, Ömer Güneş ve Mustafa Eraslan, İmralı'ya gitti.

Yanlarında gazete, kitap ve sigara götüren avukatların Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldikleri otomobilin ön sağ camının kırık olması dikkat çekti. Öcalan'ın avukatlarından Mehmet Eraslan, müvekkilinin AİHM'in verdiği karar doğrultusunda yeniden yargılama için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu belirterek, "Müvekkilimiz dilekçe yollamıştı. Mahkemeye ulaşmasıyla yeniden süreç başladı. Ancak yasal engel var. TCK'nın 311. maddesi engel teşkil ediyor.

Öncelikli olarak bu yasa maddesinin iptal edilmesi gerekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Mayıs 2005'te karar verdiğinde Cumhurbaşkanı dahil birçok hukukçu bu maddenin hukuka aykırı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Maddenin kaldırılarak yeniden yargılamanın başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Öcalan'ın avukatları, yapılan üst araması ve kimlik kontrolünün ardından İmralı'ya gitti.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?