5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Öfkeli kocalar evden uzaklaştırıldı

Bursa'da, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde, eşini döven ve şiddet uygulayan 201 kocaya, aile mahkemeleri tarafından 6 ay boyunca evden uzaklaştırma cezası verildi.

4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği kurulan aile mahkemeleri, koca dayağı yiyen kadınların sığınağı oldu. 2005 yılı içinde eşi tarafından şiddete maruz kaldığını ifade ederek, aile mahkemelerine müracaat eden kadınların sayısı her gün artıyor.

Bursa Sulh Hukuk Hakimliği, ailelerin ve çocukların korunması ve boşanma öncesinde yuvaların yıkılmaması için 201 kocaya, eş ve çocuklarına şiddete yönelik davranışlarda bulunmamaları için, müşterek evden en fazla 6 ay olmak üzere uzaklaştırma cezası verdi.

Kocalara, evdeki eşyalara zarar vermemesi, ailesini rahatsız etmemesi, alkol ve uyuşturucu kullanmış halde eve gelmemesi gibi gayelerle uzaklaştırma cezaları veriliyor.

Bu tür cezaların yıkılmakta olan birçok aileyi yeniden birleştirdiği belirtildi. Uzaklaştırma kararına uymayan eşler hakkında 3 aydan 6 aya kadar hapis talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açılırken, birçok eşin yasak olan eve girdikleri gerekçesiyle haklarında dava açıldığı öğrenildi. Geçen yıl bu rakam 247 olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?