1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öğrenci yemekhanesi çöktü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 270 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yemekhanesi çatıya biriken kar nedeniyle çöktü. Yeni yapılan binanın müteahhit firmasi kendisini, "Kış şartların ağır geçti" şeklinde savunurken, okulların tatilde olması olası bir felaketi engelledi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Tahtaköprü Beldesi'nde, 270 öğrencinin eğitim gördüğü Tahtaköprü İlköğretim Okulu'nun bahçesine yeni yapılan yemekhane, çatısında biriken yoğun kar kütlesi sebebiyle çöktü. Okulun tatilde olması büyük bir faciayı önledi.

Tahtaköprü İlköğretim Okulu'na çevre köylerden taşımalı sistemle gelen öğrencilerin öğle yemeklerini yemeleri için Bursa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yemekhane, geçen hafta sonu çatısında tonlar kar birikmesi sebebiyle çökerek kullanılamaz hale geldi.

YA OKULLAR AÇIK OLSAYDI?

Henüz yeni yapılan yemekhanenin enkaz yığınına dönmesine veliler tepki gösterdi. Veliler, "Ya çocuklarımız yemekhanedeyken çatı onların üzerine çökseydi, bunun hesabını kimler verecekti?" diyerek endişelerini dile getirdi.

VATANDAŞLAR UYARDI

İnşaat yapılırken, müteahhit firmayı, Tahtaköprü'de her zaman kışların çetin geçtiğini söyleyerek ikaz ettiklerini anlatan vatandaşlar, "Yemekhanenin daha sağlam bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Okulların tatil olması bu sefer bir faciayı önledi. Ama onarım sırasında daha dikkatli olunmasını istiyoruz" diye konuştu.

MÜTEAHHİT FİRMA ÇOK KAR YAĞACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞ!

Müteahhit firma yetkilileri ise, projenin Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek, "İhaleye girerek işi 112 bin YTL' ye aldık. Bursa bölgesinde bunun gibi 25 adet daha inşaat yaptık. Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyoruz. Kış şartlarının bu kadar ağır geçeceğini tahmin etmemiştik" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?