1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Öğretmene son vazife

Bursa Anadolu Kız Lisesi'nin 38 yaşında beyin kanaması sonucu hayata veda eden matematik öğretmeni Hayal İçen, öğrencileri ve meslektaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Okulda düzenlenen törende bazı öğrenciler baygınlık geçirirken, kimi öğrenciler de tabutuna çiçek koydukları öğretmenlerinin arkasından, "Ne olur bizi bırakma" diye feryat etti.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinde sabah saatlerinde yüksek tansiyon ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Hayal İçen için, Anadolu Kız Lisesi'nde tören düzenlendi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan 13 yıllık öğretmenin cenazesi bir ambulansla okula getirildi. Yakalarına öğretmenlerinin fotoğraflarını takan ve ellerinde çiçeklerle bekleyen gözü yaşlı öğrencilerin üzüntüsü cenaze geldiğinde bir kat daha arttı.

Okul Müdürü Sadettin Pircioğlu, güçlükle yaptığı konuşmasında, "Dün gece geç saatlere kadar test sorusu hazırlayan arkadaşımız, sabah saatlerinde beyin kanaması sonucu vefat etti. Son görevimizi dualarla yapalım" deyince bütün öğretmenler ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı. Yapılan duanın ardından genç öğretmenin cenazesi toprağa verilmek üzere Burdur'a gönderildi. Bazı öğrencilerin ambulans ayrılırken, tabuta çiçek bırakıp, "Ne olur öğretmenim bizi bırakma" diyerek baygınlık geçirmesi de dikkat çekti. Okuldaki törene katılan öğretmen eşi Ünal İçen de güçlükle teselli edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 18:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?