2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Oksijenli ATM çetesi

Bursa, İstanbul, Eskişehir, Zonguldak, Afyonkarahisar, Samsun ve Erzincan'daki çeşitli bankaların ATM cihazlarını oksijen kaynağıyla keserek para çaldıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, 28 ATM cihazından toplam 918 bin YTL, 4 bin dolar ve 4 bin avro çaldığı belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son günlerde ATM cihazlarındaki soygun olaylarındaki artış üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, yaklaşık 2 ay önce bir çalışma başlattı. Bu çerçevede seminerler düzenlenerek, Bursa'daki tüm banka yetkilileri ATM soygunlarına karşı bilgilendirildi. Bu arada, soygunları gerçekleştirmiş olabilecekleri tahmin edilen kişiler, güvenlik güçlerince takibe alındı.

Kısa süre önce bir vatandaşın ihbarı üzerine Tophane Mahallesi'ndeki bir banka şubesine giden ekipler, buradaki ATM cihazını soymak istedikleri öne sürülen kişilerin kullandığı otomobilin plakasını vatandaşlardan aldı. Plakadan yola çıkılarak düzenlenen operasyonlarda, K.S. (33), A.B. (42), K.A. (36), H.T. (35), S.A. (30), K.T. (51), F.H. (41) ve S.A. (32) yakalandı.

YAKLAŞIK 1 MİLYON YTL ÇALINMIŞ

Gözaltına alınan zanlıların, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Zonguldak, Afyonkarahisar, Samsun ve Erzincan'daki çeşitli bankaların ATM cihazlarını oksijen kaynağıyla keserek 918 bin YTL, 4 bin dolar ve 4 bin avro çaldıkları belirlendi.
Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbarda bulunan vatandaşların duyarlılığına teşekkür etti.

Zanlıların titiz şekilde yürütülen takip sonucunda yakalandığını ifade eden Demir, “Vatandaşlarımız bize şüpheli gördükleri her olayı ihbar ederlerse, hemen hemen her olayı çözeceğimize inanıyorum. Yeter ki ihbarda bulunsunlar. Bu konuda çekinmesinler, bizi arayan kişileri gizliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili bir kişinin daha arandığını kaydeden Demir, banka yetkililerini de daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

aa
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 12:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demirkol IP: 85.98.174.xxx Tarih : 19.10.2006 13:26:08
Zanlıların titiz şekilde yürütülen takip sonucunda yakalandığını ifade eden Demir, “Vatandaşlarımız bize şüpheli gördükleri her olayı ihbar ederlerse, hemen hemen her olayı çözeceğimize inanıyorum. Yeter ki ihbarda bulunsunlar. Bu konuda çekinmesinler, bizi arayan kişileri gizliyoruz” dedi. SEN ONU KÜLAHIMA ANLAT ADAM BENİM EVE ELİ SİLAHLI GİRERKEN BEN POLİSİ ARADIĞIMDA EKİP BİLE GELMEDİ.