2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Onkoloji kliniği olacak

Bursa'da Uludağ yolu üzerindeki Teras Otel artık kanser hastalarına hizmet verecek.

Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği adı verilen merkez, önümüzdeki günlerde hizmete girecek.
İl Özel İdaresi tarafından Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne tahsis edilen Teras Otel, modern bir kemoterapi merkezine dönüştürüldü. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek klinik 1.5 milyon YTL'ye mal oldu. İl Özel İdare 125 bin, hastane döner sermayesi 100 bin YTL artırırken, hayırsever Ümran Sönmez 400 bin, Celal Sönmez 150 bin, 825 YTL de Kanserle Savaş Derneği bağışladı.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sedat Demir, açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı beklediklerini söyleyerek, "Kliniğimiz oldukça lüks şekilde yapıldı. Kemoterapi hastalarının tedavi edileceği kliniğimizde 70 yataklı ve 400 ayakta hastaya hizmet verilecek. 10 doktor, 30 hemşireyle birlikte toplam 80 personel hastalarımıza hizmet verecek. Ufak tefek işler kaldı, çalışmalar hızla devam ediyor. 10 gün içerisinde hastaları kabul etmeye başlayacağız" dedi.

Hedeflerinin hastaları sıkıcı ortamdan kurtarıp, lüks ve ferah ortamda psikolojik destekle tedavi etmek olduğunu ifade eden Demir, "Hastalarımıza halk eğitim kursları tertipleyerek, sosyal faaliyetler düzenleyeceğiz. Uzun yıllar atıl durumda olan bu bina böylece değerlenmiş olacak. Şu anda hastanemizde günde 120 kemoterapi yapılıyor; ancak 15 hasta yatırılabilmekte. Yeni yerimiz sayesinde bu sayı 3 kat daha artacak. Hastalarımızın, kliniğimize rahat ulaşabilmeleri için, 10 dakika da bir ücretsiz servis aracımız olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?