5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Santral Garaj'a yeni kimlik

Bursa'ya yarım asır şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet eden Santral Garaj'a yeni kimliğini kazandıracak olan Kent Meydanı Projesi için geri sayım başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli kentsel dönüşüm yatırımlarından Kent Meydanı'nın proje yarışmasına, katılımcılar büyük ilgi gösteriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Santral Garaj Kent Meydanı Mimari ve Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na katılmak isteyen yurdun değişik illerinden 45 mimar, şehir plancısı ve tasarımcı şartname aldı.

Kent Meydanı Mimari ve Kentsel Tasarım Proje Yarışması'nın diğer projelerden çok daha fazla ilgi gördüğünü belirten yetkililer, son katılım tarihi olan 6 Aralık 2005 Salı gününe kadar başvuru sayısının 100'ü geçmesini beklediklerini bildirdi.

Santral Garaj'da yer altına yapılacak bölümde yeme içme, eğlence üniteleri, sinema, tiyatro gibi kültürel sosyal tesisler, çarşı, işyerleri ve yönetim ile ilgili tesisler yer alacak. Projenin yapılacağı Santral Garaj'daki alanın üst bölümü ise açık hava etkinliklerinin düzenleneceği, sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılacağı toplantı, tören, konser ve çeşitli sanat faaliyetlerinin yer alacağı, peyzaj düzenlemeleri ile desteklendiği halka açık meydan olacak.

24 saat canlı bir hayatın olacağı Kent Meydanı'nda aynı zamanda Bursa'nın kimliğine referans veren simgesel özelliklere de yer verilecek.

"CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını, bunun Avrupa'da birçok örneğinin bulunduğunu belirterek, "Kent Meydanı Bursa'da yıllardır konuşuluyordu. Ama bunu da çözmek bize nasip oldu. Göreve gelmeden önce söz vermiştik.

Neyin sözünü verdiysek, bir bir yerine getiriyoruz. Kent Meydanı konusunda proje yarışması düzenleyerek, bu konuda çok büyük bir adım daha attık. Mimar, şehir plancısı, tasarımcı ve bilim adamlarının da desteğiyle Bursa'ya yakışır ve yaraşır bir Kent Meydanı kazandıracağız" diye konuştu.

Şahin, Santral Garaj Kent Meydanı, Kültürpark Sağlıklaştırma, Merinos Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Hanlar Bölgesi ve Balibey Hanı Restorasyonu çalışmalarının tamamlanmasıyla, Bursa'nın cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Yarışmaya katılmak isteyenlere, şartnamenin dışında projelerine bütünlük sağlamaları için Bursa'nın genel bilgi ve alan tanıtımı kitabı da veriliyor. Yarışmacılar konuyla alakalı sorularını da 18 Ekim Salı günü saat 16.30'a kadar 'yarisma@bursa-bld.gov.tr' elektronik posta adresine gönderebilecek.

16 Aralık'ta jüri değerlendirmesinin yapılacağı yarışmada 1. olan proje 70 bin YTL ödül alacak. 2.'ye 40 bin YTL, 3.'ye ise 25 bin YTL ödül verilecek olan yarışmada, ilk 3 mansiyona girenler ise 10 bin YTL alacak. Yarışmaya katılan bütün projeler, 26 Aralık 2005-2 Ocak 2006 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda (TKM) sergilenecek. Projenin ödül töreni de 3 Ocak 2006 Salı günü yine TKM'de yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 13:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?