1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehit askerin cenaze töreni

Erzincan'da görev dönüşünde Sansa Boğazı yakınlarında elektrik tellerine takılarak düşen helikopterde şehit olan Bursalı Teğmen Rafet Özsoy, 18 Mart Şehitler Günü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bursa'nın Beşevler semtinde oturan Sadettin ve Şehriye Özsoy çiftinin tek çocuğu olan 25 yaşındaki Kara Pilot Teğmen Rafet Özsoy'un naşı, sabah Askeri Hastane'den alınarak evlerinin önüne getirildi. Bayrağa sarılı tabutun evin önüne getirilmesi sırasında, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu son bir defa görmek istediğini belirten baba Sadettin Özsoy'un isteği yerine getirilerek, şehidin yüzü gösterildi. Oğlunun tabutuna sarılarak, "Nerede benim pilotum?" diyerek gözyaşı döken Sadettin Özsoy'u komşuları teselli etti. Burada yapılan duaların ardından cenaze Ulu Camii'ne getirildi.

Cenaze namazına Bursa Valisi Nihat Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tunay Bilgen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve şehidin yakınları ile arkadaşları katıldı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen protokol üyeleri daha sonra dualar eşliğinde cenazeyi tören aracına götürdü. Bu arada, Işıklar Askeri Lisesi'nden şehidin öğretmeni olan Yarbay Necmettin Makinacı ve dönem arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Yarbay Makinacı, "Bütün öğrencilerim benim için evlatlarım gibidir. Hayatımda çocuklarım neyse onlar da benim için aynıdır. Kendi evladımı kaybetmiş gibi üzgünüm" dedi.
Ulu Camii'nin önünde top arabasına konan cenazenin arkasında güçlükle yürüyen Özsoy ailesi metanetini muhafaza etti. Devre arkadaşlarının da katılımıyla Rafet Özsoy'un naşı Beşevler Mezarlığı'na defnedildi.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 19:19:27
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 20:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?