5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sendikalar: Şemdinli aydınlatılmalı

Bursa'da, Memur-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, Hakkari'nin Şemdilli İlçesi'nde meydana gelen olayları protesto etmek için eylem yaptı. Bursa'da yapılan eylemler, diğer illere göre sakin geçti.

Fomara Meydanı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" yazılı pankartları şehrin reklam panolarına astı. Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Şemdilli'de yaşanan hadise, lokal olarak yargıya intikal ettirilmiştir. Eğer suçlular varsa, gerekli işlemler yapılacaktır. Bu lokal hadiseden hareketle, Mehmetçiğin 30 yıldır orada vermiş olduğu üstün mücadele bir anda yerli, yabancı, bölücü, sağdan, soldan, sözde aydınlar ve iş birlikçiler tarafından kara propaganda ile yok sayılmaya, top yekun güvenlik güçlerimiz suçlu ilan edilmeye başlanmıştır.

Biz Türk Eğitim-Sen olarak buradan açıkça ilan ediyoruz. Ülkemizde hiç bir mesele yok, bölücü sorunu vardır. Bu gelişmeler hiç hayra delalet değil. Bunların nereye gittiği apaçık ortada" dedi.

Memur-Sen Bursa İl Başkanı Hasan Ünal ise, hiçbir şeyin görüldüğü gibi olmadığını, maksadın başka olduğunu savundu. Şemdilli'nin Susurluk olmasını istemediklerini belirten Ünal, demokrasinin güçlendirilmesi ve ikinci İsrail senaryosuna set çekmenin Şemdilli'nin aydınlatılmasına bağlı olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, Özgür-Der üyeleri de yaptıkları eylemde, Şemdilli olaylarına tepki gösterdi. Yapılan 3 eylem de olaysız sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 17:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?