5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Seri yangınlar devam ediyor

Bursa'daki seri kundaklamalara bir yenisi daha eklendi. Dumandan zehirlenme riskiyle karşı karşıya kalan binada, can pazarı yaşandı. Mahsur kalan 1 kedi ile 12 kişi, itfaiyenin merdiveniyle kurtarıldı. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının sabotaj olduğunu söylerken, vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Gazcılar Caddesi'nde geçen ay 6 ayrı noktada eş zamanlı olarak başlayan kundaklamalar, şehrin diğer semtlerine de sıçradı. Faili meçhul bir kişinin çıkardığı sanılan yangınları söndürmek için itfaiye ekipleri seferber oldu. Bir ay içinde 26 aynı yangına müdahale eden ekipler, son olarak bugün Darmstad Caddesi'nde İnci Apartmanı'nın bodrum katında çıkan alevleri söndürmek için müdahale etti. 6 katlı binanın üst katlarında mahsur kalan apartman sakinleri kendilerine uzanacak yardım elini bekledi.

Bölgeye 4 ayrı itfaiye aracı sevk edildi. Apartman içindeki yoğun duman sebebiyle zehirlenme riskiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar balkonlara çıktı. Telaşlı gözlerle kurtarılmayı bekleyen 11 kişiden ilk olarak çocuklar indirildi. Daha sonra diğer mahsur kalan apartman sakinleri indirilerek, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansında ilk muayeneleri yapıldı. Ayrıca mahsur kalan 1 kedi de kurtarıldı.
Şehirde bir ay içinde kundaklanan 27. yangına müdahale ettiklerini ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Ev ve apartmanların bodrumlarını kilitlemelerini, çatılarını kapatmalarını isteyen Doğan, "Seri yangınlar devam ediyor. Yangınların her biri diğerleriyle benzerlik gösteriyor. Diğer yangınları çıkartan kişiyle, bu yangını çıkartanın aynı şahıs olabileceği üzerinde duruyoruz. Bodrumdaki hurdalar yakılmış. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olması gerek. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Yangınlarda ölenlerin yüzde 80'i dumandan zehirlenerek ölüyor. Burada da zehirlenme riskiyle karşı karşıya kalan 12 kişi kurtarıldı" dedi.
Doğan, vatandaşlardan bodrum ve çatılarını temizlemelerini ve şüpheli şahısları polise bildirmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 19:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?