5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tabakhane zirvesi

Bursa'nın Soğanlı semtinde faaliyet gösteren tabakhaneci esnafına iş yerlerini tahliye etmeleri için verilen mühletten geri adım atılmayacağı bildirildi.

Dün gün akşam saatlerinde biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, tabakhaneler ve sebze hali konusunda daha önce verilen takvimin hiçbir değişikliğe uğramadan uygulanması konusunda kararlılıklarını bildirdi. Altepe'nin makamında gerçekleşen görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ile Osmangazi Belediyesi'nin karşılıklı destek ve işbirliği ile yürüyecek projeler de ele alındı. Toplantıda, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ da hazır bulundu.

Soğanlı'da faaliyet gösteren derici esnafının Badırga'daki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne bir an önce taşınması için daha önce alınan kararın değişikliğe uğramadan uygulanması konusunda mutabakata varan başkanlar, bu durumun bölgedeki esnafa yeniden tebliğine karar verdi. Buna göre, belediyelerin ortak kararı olan tahliye takvimi, ikinci kez derici esnafına gönderilecek ve belirlenen sürede bölgeyi terk etmeleri istenecek. Takvime uymayanların işyerleri kapatılacak, elektrik ve su bağlantıları kesilecek. Ardından da yıkım başlayacak.

Bölgede faaliyet gösteren tabakhanelerin en geç 30 Haziran 2006 tarihine kadar işyerlerini tahliye etmeleri gerekiyor. Soğanlı'da faaliyet gösteren işletmelerin tamamı 1. sınıf gayri sıhhi müessese (G.S.M.) sınıfına girmesine rağmen, G.S.M. ruhsatları bulunmadığından kaçak olarak çalışıyor. Ruhsatları olmadığı için, tabakhanelerin 2006 yılında yürürlüğe girecek olan deşarj yönetmeliği şartlarını sağlamaları da mümkün olmayacak.

Altepe ve Şahin, sebze hali inşaatı tamamlanıp hal esnafının 1 yıl içinde taşınması konusunda da mutabakata vardı. Başkanlar, yaptırımların kararlı bir şekilde uygulanmasını kararlaştırdı. Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri, aynı iş birliğini Kamberler Tarih Parkı projesinde de sürdürüyor. Başkan Şahin, Kamberler Tarih Parkı için 3 trilyonluk yardım yapacaklarını hatırlattı ve bu bedeli bütçeye koyduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 17:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?