2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Teleferik rüyası gerçekleşiyor

Bursa’da yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Teleferik’in Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılacağı projenin ihalesi yapılarak, kentin turizm potansiyelini harekete geçirecek olan bir çalışmaya daha start verildi.

Çevreden ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe kadar pek çok alanda hayata geçirdiği çalışmalarla Bursa’nın çehresini değiştiren Büyükşehir Belediyesi’nin kentin turizm potansiyelini harekete geçirecek olan Teleferik Projesi’nin ihalesi yapıldı.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan projenin ihalesini Avusturyalı NSM International Group aldı. 45 yıllık mevcut hat yenilenerek, Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılacak olan projenin 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

MARKA KENT HEDEFİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, uygulamaya geçirdikleri projelerle Bursa’nın kabuk değiştirdiğini belirterek, “Bizi ‘marka kent Bursa’ hedefine bir adım daha yaklaştıracak Teleferik Projesi’nde bir aşamayı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2006’ya yatırımlarla girdik. Bir taraftan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran yatırımlar, diğer yandan da Bursa’nın vitrinini güzelleştiren çalışmalarla geceli-gündüzlü çalışıyoruz” dedi.

'TURİZM POTANSİYELİ HAREKETE GEÇECEK'

Teleferik Projesi’nin doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, şifalı suları ve tarihi özellikleri ile büyük bir turizm potansiyeline sahip Bursa’nın bu gücünü harekete geçireceğini ifade eden Başkan Şahin, “Kışın gelen hem kayağını yapacak, hem de kent merkezinde sağlık turizminden yararlanacak. Teleferik projemiz ile kent içindeki termal turizm ile dağ turizmini entegre edeceğiz.

Kış aylarında Bursa’ya gelen bir turist sabah kaplıcaya girecek, sonra da kent içinden teleferiği kullanarak Oteller Bölgesi’ne kadar çıkarak kayak yapabilecek. Bu seçenek, her yıl çok daha fazla turisti Bursa’ya çekecek. Ayrıca, yaz döneminde de atıl kalan otellerin doluluk oranları artacak. Teleferik Projesi ile Uludağ’dan 12 ay boyunca yararlanacağız” diye konuştu.

TELEFERİK - ULUDAĞ 22 DAKİKA

Başkan Hikmet Şahin, yeni sistemle Teleferik- Oteller Bölgesi arasının 22 dakika olacağını, isteyenin istasyonlarda durup, aktarmalı olarak, isteyeninde Teleferik’ten Oteller Bölgesi’ne bekleme yapmadan gidebileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 11:52:04
Güncelleme :5 Ocak 2006 Perşembe 12:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 81.213.169.xxx Tarih : 5.01.2006 23:51:33
ÇOK GÜZEL BİR PROJE HAYIRLI OLSUN.. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN.HİKMET ŞAHİN'i ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TAKTİR EDİYORUM, BİZLER GEMLİK HALKI OLARAK SAYIN BAŞKANIMIZDAN GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI DİREK BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN KONULASI İSTİYORUZ. AB YOLUNDA MİNÜBÜSLER İLE BİR KAÇ AKTARMA İLE ARTIK OLMUYOR.. GEMLİK-BURSA ARASI ULAŞIM SORUNU BURSA'NIN YEREL GAZETELERİNDE DAHİ ÇIKTI.. TELEFERİK GİBİ PROJELERE İMZA ATMANIZ ÇOK GÜZEL, GEMLİK HALKININ BURSA MERKEZ ARASI ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMENİZİ BEKLİYORUZ SAYGILARIMLA..