5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Toplantıda 'yamyam' tartışması

Bursa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda söz alan Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu, ilçelerinde 3 yıldır fizik öğretmeni olmadığını belirterek, Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'a, "Biz yamyam değiliz, adam yemiyoruz. Ne zaman yeni öğretmen vereceksiniz?" diye sordu.

İl Özel İdare binasında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Nihat Canpolat'ın başkanlığında yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, toplantıda eğitim meseleleri hakkında bilgi vererek, 2004-2005 eğitim öğretim yılında okullardan 36 bin kişinin mezun olduğunu, bu yıl ise 38 bin mezun beklediklerini belirtti.

Bunun üzerine söz alan Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu, ilçelerinde 3 yıl önce görev yapan bir fizik öğretmeninin, hamile kalınca Büyükorhan'dan ayrıldığını hatırlatarak, "O zamandan beri ilçemizde fizik öğretmeni yok. Biz yamyam değiliz. Orada adam yemiyoruz. Ne zaman yeni öğretmen vereceksiniz?" diye sitem edince, salonda gülüşmeler oldu.

"İMKANLARI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMAK HEPİMİZİN KANUNİ BORCU"
Toplantıda konuşan Vali Canpolat, devletin verdiği imkanların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Bundan sonra toplantı yılda 4 defa yapılacak. Birimler arasında kopukluklar var. İlişkiler düzenlenerek işlemler seri şekilde yürütülecek. Birim amirleri gittikleri ilçelerde kaymakamlarla görüşerek, yatırım ve hizmetleri takip edecekler. Devlet bize imkanlar verdi, bu imkanları en iyi şekilde kullanmak hepimizin kanuni borcu" dedi.

2005 yılı itibariyle 657 projenin yürürlükte olduğunu, 244 projenin tamamlandığını, eylül sonu itibariyle yüzde 60, fiziki gerçekleşme sağlandığını, 214 projenin ihale aşamasında bulunduğuna dikkat çeken Canpolat, bütün projelerinin toplam maliyetinin 3 milyon 936 bin 113 YTL olduğunu, bu durumun hiç de iç açıcı olmadığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Konçak da, büyükşehrin yatırım ve projeleri hakkında bilgi verdi. Bursa hafif raylı sistemin hizmette olan bölümünün 17 kilometreden oluştuğunu, 2. bölüm olan B etabının 5 kilometre ile 7 istasyondan meydana geldiğini, toplam 55 milyon euro maliyeti olduğunu anlatan Konçak, çalışmanın 2007 yılı sonunda biteceğini belirterek, "Belediyemizin 2005 bütçesi 446 milyon YTL, projelerimizin yüzde 75'i gerçekleşmiş durumda. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürüteceğiz" diye konuştu.

VALİ İLE İDDİAYA GİREN MÜHENDİS, BIYIKLARINDAN OLDU
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mehmet Kılınç ise, 2006 yılı proje yatırımları için bütçeden 30 trilyon para istediklerini ifade etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, ilçelerinde yer altı sulama kuyularının bulunduğunu ve bazı kişilerin kaçak ve izinsiz olarak su alıp sattıklarını söyleyerek, "DSİ' ye kaç kere buraları denetlemesi için talepte bulunduk ama hiç bir şey yapılmadı. Bu kuyuların kapatılmasını istiyoruz" dedi. Kılınç, konuyla ilgili gerekli yazıları yazdıklarını, ruhsat olup olmadığını araştırdıklarını bildirdi.

Karayolları Bölge Müdürü Feridun Önal ise, yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Önal, Bursa çevre yolunun batı ve doğu kesimleri olarak iki kısımdan oluştuğunu, viyadük inşaatında sona gelindiğini söyledi. Batı kesimi için 168 milyon dolar, doğu kesimi için ise 178 milyon dolar harcandığını, 90 milyon dolara daha ihtiyaç olduğunu ifade eden Önal, "Çevre yolu, İstanbul-İzmir yolunun parçası olduğu için, gerekli çalışmalar tamamlanana kadar parasız hizmet verecek. 2007 yılı sonunda işi bitirerek teslim edeceğiz" dedi.

Bu arada Önal, çevre yolunun viyadüklerini Kasım ayına kadar bitirmeyi vadeden Mühendis Alper Dağdelen'in, bu konuda Vali Nihat Canpolat ile iddiaya girdiğini, ancak sözünü tutamayınca bıyıklarını kesmek zorunda kaldığını anlattı. Valiyle girdiği iddia sonucunda bıyıklarını kesmek zorunda kalan mühendisin hikayesi, toplantıya katılanları güldürdü.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 22:00:38
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 22:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?