1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Türk usulü hafriyat genç kızı öldürdü

Mudanya'da, sahilde güneşlenirken üzerine yamaç üstünde moloz boşaltan bir kamyonun yuvarladığı 15 kiloluk taş düşen genç kız hayatını kaybetti. 

Mudanya'nın Zeytinbağı Beldesi yakınlarında altyapı çalışmalarında ortaya çıkan hafriyatın yamaçtan sahile doğru boşaltılması, sahilde güneşlenen genç bir kızın ölümüne yol açtı. Edinilen bilgiye göre, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin başlattığı kazı ve altyapı çalışması sırasında çıkan hafriyatları müteahhit firmaya ait 34 ZG 7159 plakalı kamyona yükleyerek belde dışına boşaltan sürücü Cebrail Koz (37), dün akşam çıkartılan son hafriyatı Zeytinbağı-Mudanya arasındaki yaklaşık 70 metrelik yamacın kenarına bıraktı. 

Dikkatsiz sürücünün damperli aracından boşalttığı yaklaşık 15 kilo ağırlığındaki taşlardan biri, ailesiyle birlikte Gürsu İlçesi'nden denize girmeye gelen ve sahilde güneşlenen 20 yaşındaki Saliha Akçay'ın üzerine düştü. Ağır yaralanan lise mezunu Akçay, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Akciğeri yırtılan, kaburgaları kırılan ve iç kanama geçiren genç kız, tüm müdahalelere rağmen iç kanama durdurulamadığı için hayatını kaybetti. 

Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Cebrail Koz, jandarmaya verdiği ifadesinde, "Ben hafriyatı yol kenarındaki düzlük bir alana döktüm. Alandan kayan birkaç taş yüksekten aşağıya yuvarlanmış, farkında değilim. Olayı daha sonra güvenlik güçlerinden öğrendim'' dedi.
Sürücü Koz, savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 17:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent çalık IP: 88.240.205.xxx Tarih : 26.08.2006 10:29:53
öncelikle böyle bir imkan verdiğiniz için teşekur ederim. özellikle sahil kesimlerinde yapılan bu hafriyat boşaltım işlerinin kontrollu yapılması gerekir.belediyeler tarfından belirlenmiş bölge dışında boşaltım yapan ve yaptıranlar hakkında yasal işlemler yapılmalıdır.her ne olursa olsun büyük kamyonlar izinsiz olarak sahil yollarına gırmemelidir.konu il ilgili o bölge trafik polisleri görevlerini tam olarak yapmamış olabilirler konu araştırılıp incelenmelidir. teşekkürler