5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Türkiye'nin üyeliğiyle Avrupa kazanır'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı için Bursa'ya gelen İngiltere'nin Liverpool Belediye Başkanı Ron Gould, Türkiye'nin AB'ye girmesinin Avrupa açısından büyük bir kazanç olacağını söyledi.

Liverpool Belediye Başkanı Gould, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i ziyaret etti. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu belirten Gould, "Türkiye kesinlikle AB'de yerini almalı. Bu Türkiye'den çok Avrupa için bir avantaj" dedi.

Toplantıda Bursa ile Liverpool arasında özel bir dostluk kurulduğunu ifade eden Gould, "Türkiye AB'ye üye olduğunda Başkan Hikmet Şahin'i bizzat tebrik edeceğim. Liverpool olarak 'bizim dünya Liverpol'da başlıyor' diye bir sloganımız var.

Bundan sonra bu sloganı 'dünya Liverpol ve Bursa'dan başlıyor' diye değiştireceğiz" diye konuştu. Gould, bir gazetecinin ABD'nin Irak politikası ile ilgili sorusuna, "Teröre kesinlikle karşıyım. Ben de bir azınlık gruptanım. Ama azınlık gruptan gelmem bunu kesinlikle değiştirmiyor.

Azınlıkların hakkı için terör geçerli bir yol değildi" şeklinde cevap verdi. Bursa ile ilgili intibalarını de aktaran Gould, "Bursa kendi şarkısını söyleyebilen bir şehir. 2008'de Liverpool Avrupa'nın kültür başkenti olacak. O gün Bursa'nın bayrağının da Liverpool bayrağının yanında dalgalanmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, uzun bir süreçte de olsa Türkiye'nin AB'ye gireceğini, çünkü bunu hak ettiğini belirterek, "Türkiye, AB'ye girdiğinde medeniyetler buluşması süreci tamamlanacaktır.

Her ne kadar müzakerelerde problemler gözüküyorsa da Kıbrıs şartı olmaksızın ben bu müzakerelerin başlayacağına ve sonuçta da Türkiye'nin AB'de hak ettiği yeri alacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Başkan Şahin, böylesine önemli bir süreçte Bursa'da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı'nın medeniyetler buluşmasında önemli bir yere sahip olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 12:26:20
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 12:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?