1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uludağ yolu çile dolu!

Uludağ yolunda 15. kilometreden sonra başlayan buzlanma, tatilcilere yolda zorlu anlar yaşatıyor.

Bursa'da yumuşak olan hava ve yol durumu, Uludağ yolunda 10. kilometreden sonra karlı zemine, 15. kilometreden sonra ise buzlu zemine çeviriyor. İzmir'den Uludağ'a yolcu getiren bir otobüs, Milli Parklar girişine 5 kilometre kala, geyik üreme istasyonunun üst tarafında kontrolden çıkarak yolun kenarına savruldu.

Karlı zeminde yola tekrar çekilemeyen otobüsün imdadına Karayolları ekipleri yetişti. Traktör yardımıyla çekilen araç yoluna devam ederken, yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu arada jandarma ekipleri, Hüseyinalan Köyü kavşağından itibaren araçların zincirsiz seyrine müsaade etmiyor. Yol boyunca ise dağ köylerinde ikamet edenler zincir satış ve takma faaliyetinde bulunuyor. Zincir takma normal araçlar için 5 YTL, büyük araçlar için 10 YTL fiyatla yapılırken, zincir kiralama ve satışı da gerçekleştiriliyor. Zincir fiyatları ise 40 YTL ile 80 YTL arasında değişiyor.

Kar tipi lastiği ve 4 çekere sahip olan araçlar zorluk yaşamazken, zincirsiz bir aracın kontrolden çıkması ise bütün trafiği kilitliyor. Bu arada, gece kontrolsüz sürüş sebebiyle yolun kenarına uçan araçlar da bulunuyor. İstanbul'dan gelen birçok kişi araçlarını şehirde bırakırken, otopark ve sürüş zorluğu sebebiyle taksi ve dolmuşlarla Uludağ'a gitmeyi tercih ediyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 16:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?