5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uludağa vefa tırmanışı

Bursa'da yaklaşık 100 dağcı, tırmanış yaparken hayatını kaybeden Ömer Kalkanlı için Uludağ'ın 2 bin 543 metrelik zirvesine çıkarak, anma töreni düzenledi.

Bursa'daki dağcıların yakından tanıdığı Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olan Ömer Kalkanlı, 2 ay önce Narlıdere'de bir tırmanış sırasında düşerek hayatını kaybetti.

Pek çok önemli tırmanışının yanı sıra Aladağlar Demirkızık'ta geçirdiği ciddi kazaya rağmen dağlardan uzaklaşamayan ve Fransız Alpleri'ne giden Bursalı ilk dağcı unvanını elinde bulunduran Kalkanlı'yı sevenleri unutmadı.

Bursalı dağcılar, Uludağ Üniversitesi 30'uncu yıl etkinlikleri çerçevesinde Ömer Kalkanlı anısına Uludağ Göller Bölgesi'ne gezi düzenledi. 2 bin 543 metrede gerçekleştirilen anma törenine Kalkanlı'nın Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ndeki çalışma arkadaşları ve öğrencileri, Beden Eğitimi Bölümü Başkanlığı okutmanları ve öğrencileri, Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, 911 Arama Kurtarma Derneği, Bakut, Budak ve veteriner hekimlerin de içinde bulunduğu toplam 100 kişilik ekip katıldı.

Törende dağcılar Ömer Kalkanlı ile alakalı duygu ve düşüncelerini paylaşarak, onu özlemle andı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?