5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Uludağ'da gergin YÖK protestosu

Uludağ Üniversitesi'nde Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto eden bir grup sol görüşlü öğrenciyi, atlı güvenlik görevlileri takip etti.

Sol görüşlü öğrenciler basın açıklaması yapıp slogan atarken, sağ görüşlü öğrenciler de 'vatan haini' olmakla suçladıkları öğrencilere, "Susun, sesinizi keseceğiz" tehditleri savurdular.

Kütüphane önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Mediko Sosyal binası önüne kadar yürüdü.

Jandarma Alay Komutanlığı'ndan gelen Robocoplar muhtemel olaylara karşı geri planda bekletilirken, az sayıda jandarma ve atlı özel güvenlik görevlileri YÖK protestocu öğrencilere eşlik etti.

Mediko Sosyal binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Yakup Kadri Karabacak, parasız ve eşit eğitim istediklerini belirterek, "YÖK ile birlikte sermayeye yeni bir rant aracı olarak üniversitelerin kapısı açılmıştır.

Bugün bütçeden 53 devlet üniversitesine ayrılan pay 22 vakıf üniversitesine ayrılan paydan daha azdır. Toplanan harç paralarıyla artık üniversite kapıları emekçi çocuklarına kapanmıştır" dedi.

Karabacak, Van'da yaşanan olayların da suni bir gündem olduğunu, YÖK ve hükümet kapışması üzerinden üniversitelerin taraflılaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

"YÖK kalkacak, asker gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" ve "Herkese parasız anadilde eğitim" sloganları atan sol görüşlü öğrenciler halay çekti.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahtiyar acaroglu IP: 85.106.194.xxx Tarih : 11.11.2005 19:40:31
çok ilginç çünkü ben uludağ üniversitesinde 6 sene geçirmiş ve bu yıl mezun olmuş bir öğrenciyim... Ve gözlerim yaşardı ben başka yerde okudum heralde bana orasını U.Ü diye yutturdular:) bizim öğrencilerimiz yök e tepki gösterdiler orda olan arkadaşların hepsini gönülden kutluyor ve destekliyorum...