1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Üniversite öğrencilerinden ilginç eylem

Bursa'da bir grup üniversite öğrencisi, boyunlarına ilginç pankartlar asıp, herkese eşit ve maliyetsiz bir eğitim için eylem yaptı. Bir öğrencinin boynundaki, "Diplomalı hıyarcı" pankartı ve elindeki salatalık dikkat çekti. 

Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri grubu üyeleri, üniversitelerin ticarethane, öğrencilerin ise bir müşteri haline geldiğini söyleyerek eylem yaptı. "Herkese eşit, parasız ve nitelikli üniversite eğitimi" talebiyle sokak sokak gezerek imza toplayacaklarını belirten grubun sözcüsü fizik öğrencisi Neslihan Ustabak, "Üniversiteler toplumdan giderek uzaklaşıyor. 

Müşteriye çevrilen üniversiteliler, eğitimlerine devam edemez hale geliyor. Üniversitenin yapısı ve işleyişi üniversitelerin ihtiyaçlarını ve bilimsel bir eğitimin gereklerini karşılamaktan uzaklaşıyor. 

Biz Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak üniversitelerdeki piyasalaştırmaya karşı '3 talep' adlı mektubu 12 Mayıs'ta Meclis'e gönderdik. Müşterileştirmeye ve piyasalaştırılmaya karşı 3 talep (MP3) olan harçlar ve kayıt paraları kaldırılmalı, ulaşım ve barınma ücretleri düşürülmeli, herkes için eşit parasız nitelikli bilimsel eğitim hakkı verilmeli. Ekimin ortasında Ankara sokaklarında MP3 sesleri yankılanacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 12:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?