1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Uygulamalı sahte para uyarısı

Bursa'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarlarında satıcıları sahte para olaylarına karşı uygulamalı olarak dağıtan polis 3 bin tane de broşür dağıttı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Soğanlı, Dikkaldırım, Hamitler ve Alacahırka'daki hayvan pazarlarında, küçükbaş ve büyükbaş hayvan satıcılarını sahte para ve çek olaylarına karşı ikaz etti. Mali polisler, sahte YTL ile gerçeği arasındaki farkları göstererek anlattı.

Alışverişe gelen dolandırıcıların ve kalpazanların özellikle iyi giyimli olabileceğini belirten mali büro yetkilileri, şüphe çekici bir durum olduğunda dolandırıcıların oyalanmasını ve hemen polisin haberdar edilmesini istedi. Soğanlı'daki pazarda 3 bin tane broşür dağıtan polisin yaptığı uyarılar ise şöyle:

"YTL'de bulunan rakam kısımlarında elle dokunulduğunda hissedilebilen kabartma baskı bulunuyor. Gerçek YTL'de renkler daha canlı ve parlaktır. Sahteleri soluk ve mat. YTL'de bulunan emniyet şeridi üzerinde TCMM yazısı bulunuyor. Özellikle sahte YTL'de emniyet şeridi kurşuni boyayla taklit edilmeye çalışılıyor.

Bütün banknotlarda bulunan filigran ışığa tutulduğunda iki yüzden de görülebilir. YTL'de Atatürk portresi filigranı bulunuyor. Bütün banknotlarda bulunan renk değiştiren mürekkep sahte paralarda bulunmuyor."

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 15:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?