5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Zirveye tırmanmaya kar engeli

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 15 santimetreye ulaşması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bugün zirveye tırmanış gerçekleştirecek gruba zor anlar yaşattı.

Yolda kar sürpriziyle karşılaşan 40 kişilik grup, otobüslerine zincir takıldığı esnada kar topu oynayıp kardan adam yaptı. 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyleyen grup, Sarıalan'da yürüyüş yapmakla yetindi.

2 bin 543 metre yüksekliğindeki Uludağ'da dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hızını artırdı. Uludağ Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu Oteller Bölgesi'nde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğunu, yağışın bugün ve yarın aralıklarla devam edeceğini açıkladı.

Uludağ'a otellere malzeme götüren çelik yüklü zincirsiz bir TIR'ın Kirazlıyayla'nın alt bölgesinde yoldan çıkması sebebiyle, diğer araçlar da konvoy oluşturdu. Bu esnada diğer araçların sürücüleri zincir takmaya çalıştı. Araçlardaki çocuklar da kartopu oynayıp keyif yaşadı.

Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Uludağ Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu'ndan iki grup, Cumhuriyet'in 82. yıldönümü münasebetiyle Uludağ'ın zirvesine yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak grup, Milli Park gişelerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle durduruldu. Otobüslere zincir takıldığı esnada araçlardan inen grup üyeleri, kar topu oynayıp kardan adam yaptı. Hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyleyen grup, Sarıalan'da kısa bir gezi düzenleyip geri döneceklerini söyledi.

Öte yandan, Ramazan Bayramı'nda otellerini açmayı planlayan otelciler, kar yağışı nedeniyle sevindi. Bayram süresince Uludağ'da Ağaoğlu ve Grand Yazıcı Oteli'nin açık olacağı, kişi başı her şey dahil fiyatın 120 YTL olacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 13:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?