1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

23 Nisan'da ücretsiz tiyatro oyunu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 'Bir Su Masalı, Ferhat ile Şirin' ile 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyunlarını ücretsiz olarak sahneledi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca Tayyare Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenen oyunlar büyük ilgi gördü. İlk olarak çocuk ve gençlere yönelik olarak tiyatroya uyarlanan ve beğeniyle izlenen doğu edebiyatının en gözde aşk öykülerinden 'Bir Su Masalı, Ferhat ile Şirin' oyunu izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü. Bencillik yüzünden felakete sürüklenen bir toplumun yaşadığı dramın içinde yer alan Ferhat ile Şirin'in aşk öyküsünü izleyenler, oyuncu kadrosunu ayakta alkışladı.

Şehir Tiyatrosu, öğleden sonra da Bursa'da tiyatronun kuruluşunun anlatıldığı 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyununu sahneledi. Ulusal egemenliğimizin yıldönümünde kendi benliğimize sahip çıkmamızın ne kadar önemli olduğunun vurgulandığı oyun, gençlerin yanı sıra veliler tarafından da ilgiyle izlendi.

Tiyatroyu izleyen gençlerden Aslı Yüreklisoy, tiyatroyu çok sevdiğini ancak maddi durumları iyi olmadığı için tiyatroya gidemediğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ve çok cüzi bir fiyatla sahnelediği oyunlar, benim tiyatroya olan hasretimi dindirecek. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız'a çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 14:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?