30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Güzel virtüöz Vanessa Mae büyüledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 45. Uluslararası Bursa Festivali'nin final gecesinde sahne alan ve ilk kez Bursalı sanatseverlerle buluşan dünyaca ünlü keman virtüözü Vanessa Mae, olağanüstü tarzıyla herkesi büyüledi.
 
Festivalin finalinde muhteşem bir geceye imza atan başarılı sanatçıya, konserinde 16 kişilik orkestrası eşlik etti. Atatürk Havalimanı'nda eşyaları karıştığı için konsere 1.5 saat geç kalan ve Bursalılar'dan özür dileyen Mae, sahnede kimi zaman bir klasik müzik sanatçısı kimi zaman bir rock sanatçısı ve kimi zaman da bir pop yıldızı izlenimi verdi. Mae, aslında hepsinin karışımından oluşan kendine özgü tarzı ve eşsiz yorumuyla farklı bir dünya starı olarak konserin sonunda herkesin beğenisini kazandı. Kemanıyla klasik eserlere farklı yorumlar getiren sanatçının kendi düzenlemeleri de hayranları tarafından ilgiyle takip edildi. 

Dünya çapında gerçekleştirdiği 8 milyonluk albüm satışıyla birçok pop yıldızını geride bırakan Vanessa Mae, bu başarısının haklılığını Bursa'da da ortaya koydu. 1.5 saat süren konserinde izleyenlerin ayağını yerden keserek, adeta bambaşka dünyalara götüren ünlü yıldız sahnede devleşti. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran binlerce sanatsevere unutulmaz bir gece yaşatan Mae, konserinde baştan sona ayakta dans ederek keman çalarken, rahatlığı ve orkestrayla olan uyumu da dikkat çekiciydi. Kendisine eşlik eden müzisyenlerle, zaman zaman sahne şovlarına da imza atan başarılı sanatçı, konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Konserin sonunda veda etmesine rağmen dinmeyen coşkulu alkışlar üzerine hayranlarını kırmayan ve 2 kez sahneye dönen Mae, Bursalı sevenlerine birer şarkı daha çaldı. 

Vanessa Mae, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in de izlediği konserinde yarım milyon sterlin değerindeki tam 245 yılık klasik kemanıyla sahne aldı. Henüz 27 yaşında olan, ancak 15 yıldır sahnelerde yer alan eşsiz keman virtüözü Mae, uluslararası 40 ödülün de sahibi. İngiltere'de yaşayan ünlü yıldız, Sunday Times Gazetesi'nin hazırladığı "2006 Zenginler Listesi"ne göre, 32 milyon sterlinlik servete sahip. 

Bursa'da bir ilke de imza atan ve basın toplantısını konser sonrasında Açıkhava Tiyatrosu'nun seyirci koltuklarında yapan Mae, "Seyirciler harikaydı ve benim için çok mutluluk verici bir konser oldu" dedi. 

Konserinin ilk ve son şarkısında Türk müziği motifleri olduğunu söyleyen Mae, seyircinin de bu kıvrak ritimleri fark ettiğini ve dans ederek karşılık verdiğini ifade etti. Bir soru üzerine müzik tarzını anlatan Mae, "Beethoven ve Beatles, Mozart ve Michael Jackson, Paganini ve Prince. Ben hepsini seviyorum. Bu dünyaya bir kez geldim ve bu şansımı iyi değerlendireceğim. Dinlemekten zevk aldığım her tür müziği kemanla çalmaya çalışmaktan büyük haz duyuyorum" şeklinde konuştu.



İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?