1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İbrahim Tatlıses'in Bursa çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2.'si düzenlenen "BTSO 2. Alışveriş Şenliği" çerçevesinde Bursa'da sahne alan İbrahim Tatlıses, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Üstü açık bir "Cabrio" otomobille tribünleri dolaşan Tatlıses'e ulaşmak isteyen gençler, stad içerisine fırlayınca güvenlik güçleri tarafından güçlükle etkisiz hale getirildi. Zeki Müren'in Bursalı olmasından dolayı şehre ayrı bir sevgi duyduğunu belirten Tatlıses, "Türkçe'yi çok güzel konuşurdu. Şimdi bakıyorum, bakıyorum da üzülüyorum. Nerdesin Zeki Müren?" diye konuştu. Arbede çıkaran gençleri yanına çağıran Tatlıses onlarla da kucaklaşmayı ihmal etmedi.
 
BTSO tarafından düzenlenen 2. BTSO Alışveriş Şenliği çerçevesinde Atatürk Stadı'ndaki yaklaşık 10 bin hayranın karşısına çıkan İbrahim Tatlıses, hayranlarına muhteşem bir konser verdi. BTSO yetkililerine kendisine verdikleri fırsattan dolayı teşekkür eden Tatlıses, geçen yılda aynı organizasyon için Bursa'ya geldiğini, ancak yoğun yağış dolayısıyla sahneye çıkamadığını vurgulayarak, "Bugün nasıl ayaklarınıza geldiysek, 60 senede olsa yine geliriz. 10 senede olsa yine geliriz" dedi.
 
Hareketli şarkılar ile başladığı konser sırasında tribünlerini kendisini çağırması üzerine üstü açık otomobille tribünleri tek tek dolaşarak, hayranlarıyla birlikte şarkılarını seslendirdi. Bu sırada kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençler stad içerisine fırlayınca ortak bir anda karıştı. Güvenlik güçlerinin güçlükle kontrol altına aldığı gençler, tribünlere çıkarıldı. Tribün turunu tamamlayan Tatlıses, sahneye çıktığında, görevlilerden gençleri yanına getirmelerini istedi. Güvenlik güçlerinin görevini yerine getirdiklerini belirten Tatlıses, "Herkes görevini yapıyor. Tabi herkes iyi niyetli olmayabilir. Eğer kim oldukları belli olduysa getirinde onlara bir sarılayım ve herkesin gönlünü almış olayım" diye konuştu.
 
Sahneye gelen gençlere sarılan Tatlıses, gençlerin gönlünü aldı. Sahne şarkı aralarında sık sık hayranlarıyla sohbet eden Tatlıses, yeni kaset çalışmalarına başladığını ve ünlü besteci Nazan Öncel'den bir şarkı aldığını açıkladı. Şarkının sözlerini hayranlarına okuyan Tatlıses, Bursa'ya ayrı bir sevgi duyduğunu dile getirdi. Bursa ve Zeki Müren'e övgüler yağdıran Tatlıses, "Onunla çok turnelere gittim. O Türk Sanat Musikisi'nin efendisiydi. O çok farklı bir insandı. Her yönüyle örnek davranışlarının yanında, Türkçe'yi çok güzel kullanırdı.
Edebiyatı çok güzel kullanan biriydi. Şimdi bakıyorum, bakıyorum da üzülüyorum. Nerdesin Zeki Müren" diyerek haykırdı.
 
Zaman zaman hareketli şarkıları ve esprileriyle hayranlarını güldüren Tatlıses, seslendirdiği duygusal şarkılarıyla, izleyicileri duygulandırdı. Özürlü hayranlarıyla yakından ilgilenen Tatlıses, Gökhan Eze adlı özürlü gence kravat ve mendilini hediye etti.
 
Trübünlerdeki bir hayranının "Sen Hülya Avşar'ı unutmadın, ben de Nurten'i unutmadım" yazılı pankart dikkat çekti.

Tatlıses'in sahnede veda öncesi oynadığı "Topal Oyunu" ise büyük alkış aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 11:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?