30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Tiyatro Fotoğraf ve Kostüm Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 11. Uluslararası Çocuk ve gençlik Tiyatroları festivali bünyesinde hazırladığı “Tiyatro Fotoğraf, Kostüm ve Aksesuarları Sergisi” ile sanatseverlere tiyatro dünyasına farklı bir bakış imkanı sundu.
 
Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi’ndeki sergide Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oluşum öyküsü fotoğraflarla anlatılırken, bugüne değin değişik oyunlarda kullanılan sıra dışı dekor ve kostüm aksesuarları sergileniyor. Sergide ayrıca tiyatronun 2006/2007 Tiyatro Sezonu’nda izlenime sunacağı yeni oyunların da fotoğrafları yer alıyor.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman, tiyatronun yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve bu nedenle Türkiye’de ilk defa “Gezici Tiyatro” ekibi oluşturduklarını belirterek, “Amacımız, maddi imkanı olmayan ve şehir merkezine uzak bölgelerde yaşayan Bursalı sanat severlere tiyatroyu sevdirmek. Gezici Tiyatroyu bugüne kadar Bursa’nın 20 farklı bölgesinde 30 bin den fazla hemşerimizle tanıştırdık” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?