30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Festival'e görkemli açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) koordinasyonunda düzenlediği 45. Uluslararası Bursa Festivali, müzik ve dans şölenine sahne olan senfoni konseriyle başladı. Yaklaşık 2 bin 500 sanatseverin aralıklı yağan yağmura rağmen ilgiyle izlediği konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. Ünlü balet Tan Şağtürk, yaptığı danslarla geceye katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Açık Hava Tiyatrosu'ndaki açılış konseri öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Bursa Festivali'nin 45 yıllık tecrübe ve birikimiyle büyük başarılara ulaştığını belirterek, "Medeniyetlerin ortak buluşma noktalarından biri olan sanatsal etkinlikler, savaşların yaşandığı dünyada insanlara sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın değerlerini hatırlatıyor. Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden olan Bursa Festivali'nin müziğin evrensel diliyle, daima dostluk, hoşgörü ve barışla güzel bir dünyaya katkıda bulunmasını diliyorum" dedi. 

Kültür ve sanat etkinliklerinin, insanları gündelik yoğunluğun içinden koparan, diğer insanlarla evrensel mesajlarda birleştiren ortak paydamız olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Kültür ve sanata, ekmek gibi, su gibi ihtiyacımız var. Eğer mümkünse, insanlar her gün sanatla buluşmalı. Bir şarkı dinlemeli, bir şiir okumalı, hoş bir resmi incelemeli, sinemaya veya tiyatroya gitmeli. Çünkü yaşamımızdaki her kültürel etkinlik ebediyen titreşecek bir tele dokunur. Ve unutmayalım ki, medeniyet ağacına kültür aşılanmadıkça bütün çiçekleri açmaz" şeklinde konuştu. 

Bursa Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, Bursalılar'ın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, Bursalılar'a keyifli bir festival diledi. Bursa Valisi Nihat Canpolat ise, Bursa Festivali'ni bugünlere ulaştıranlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sahne alan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın verdiği konserle 45. Uluslararası Bursa Festivali başladı. Devlet Çoksesli Korosu'nun Şefi İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde gerçekleştirilen konserde, Solist Selva Erdener'in şarkıları geceye katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Soprano Selva Erdener'in J.S. Bach'ın 'Air' ve M.Ravel'in 'Bolero' eserlerini seslendirdiği konserin ikinci bölümünde ise, balet Tan Sağtürk ve Derya Tokgöz danslarıyla Bursalılar'a tam bir görsel şölen yaşattı. Gecenin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı. 

Öte yandan balet Tan Sağtürk, sahne öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşleri çok yoğun olmasına rağmen Bursa Festivali'nin önemini bildiği için geldiğini ifade eden Sağtürk, yayınlanan dans yarışmasının izlenme oranlarından memnun olduğunu söyledi. Tan Sağtürk, Güneydoğu'da dans ve bale okulları açılması için çalıştıklarını anlattı ve bunun kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 11:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?