30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Zeki Müren'e anma gecesi

Bursa'da düzenlenen gecede, Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi ve bestekarı, ''Sanat Güneşi'' Zeki Müren, ölümünün 10. yıldönümünde anıldı. 

Osmangazi Belediyesi'nce Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen gecede, Emel Sayın, Melahat Gülses ve Yıldırım Bekçi sahne aldı. Sunuculuğunu Mustafa Yolaşan'ın yaptığı gecede, Burhan Dikencik yönetimindeki Osmangazi Yerel Gündem 21 Türk Sanat Müziği Korosu da Zeki Müren'in repertuarından parçalar sundu. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Zeki Müren'in, Bursa'da doğan ancak Türkiye'ye mal olan, çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Zeki Müren'i anma gecesini, bu yıl 3. kez organize ettiklerini kaydeden Altepe, sanatçı için geleneksel hale getirdikleri anma törenleri sayesinde Bursalılar'ın ve Türk halkının gönlünde hep yaşayacağını dile getirdi. Altepe, Zeki Müren'in sanat dünyası ve sanatçılar için aydınlık bir kapı olduğunu da belirterek, ''Müren, Türk musikisinde kendi ekolünü oluşturmuş, geçmişten geleceğe köprü kurmuş çok kıymetli bir sanatçıydı" dedi. 

Gecede sahne alan Yıldırım Bekçi ve Melahat Gülses, Zeki Müren'in sevilen şarkılarını seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Emel Sayın, şarkılarını izleyicilerle birlikte söyledi. ''Mavi boncuk'', ''Feride'' gibi sevilen parçalarını söyleyen Sayın, Bursalılar tarafından ayakta alkışlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 10:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?