1
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Acemler Kavşağı'nda temeller yükseliyor

Bursa’da trafiğin en önemli düğüm noktası olan Acemler Bölgesi’nde yapımına başlanan köprülü kavşak inşaatında işin % 10’u tamamlandı.

Bursa Milletvekilleri Faruk Ambarcıoğlu, Sedat Kızılcıklı, Şevket Orhan, Niyazi Pakyürek, Zafer Hıdıroğlu, Ak Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, çalışmaların Eylül ayında bitirileceğini söyledi.

Göreve geldiklerinde, Bursa’nın yıllardır çözülemeyen ve kangren haline gelen ulaşım sorunu için köklü projeler ürettiklerini ve “Ulaştıran bir ulaşım” sloganıyla işe başladıklarını hatırlatan Başkan Şahin, “Kararlılıkla sorunların üzerine gidiyor, gerçekleştirdiğimiz tüp geçit ve kavşak inşaatlarıyla ulaşımın tıkanan damarlarını bir bir açmaya devam ediyoruz. Sırasıyla, Yüksek İhtisas, Orhaneli ve Merinos Köprülü kavşaklarını inşa ettik ve bu bölgelerde yaşanan trafik karmaşasını çözdük” dedi.

İNŞAAT EYLÜL AYINDA BİTİYOR

Şu anda kentimizde 3 ayrı noktada aynı anda başlanan, Polis Okulu, Esentepe ve Acemler kavşak inşaatlarının devam ettiğini belirten Şahin, “12 yıldır çözülemeyen Acemler Bölgesi’ndeki trafik problemini sona erdirmek için başladığımız çalışmalar; Acemler Köprülü Kavşağı ile Nilüfer 1 ve Nilüfer 2 köprülü kavşakları olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor” şeklinde konuştu. İnşaatın ilerleyişi hakkında da bilgi veren Hikmet Şahin, Acemler Köprüsü ayak temellerinin gövde kalıbının, demir ve beton işlerinin, yol dolgu çalışmaları ile Nilüfer 1 ve Nilüfer 2 köprülerinin yapımının devam ettiğini, altyapı deplase işlerine de yakında başlanacağını ifade etti.

Acemler Köprülü Kavşağı’nın 4 kollu yonca tipi kavşak şeklinde ve köprüsün 53 metre uzunluğunda olacağını açıklayan Başkan Şahin, “Şu anda inşaatın %10’u aşamasındayız ve çalışmaları Eylül ayında tamamlayacağız. İnşaat süresince 300 bin m3 dolgu malzemesi, 5000m3 beton ve 800 ton demir kullanılacak. Bütün bu çalışmalardaki hedefimiz; Bursa’nın ana arterlerinde kesintisiz bir ulaşımı sağlamaktır. Daha iki yılı doldurmadan yapılamaz denen, yıllardır yapılamayan işleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

“BURSALILAR BELEDİYEYE GÜVENMEYE BAŞLADI”

Yılların ihmaliyle biriken sorunların çözümü için artık Bursa Halkı’nın zaman kaybına tahammülü olmadığına dikkat çeken Şahin, “Bursa’yı yeniden inşa ediyoruz ve artık Bursa’ya zaman kaybettirmek istemiyoruz. İki kere yargıdan dönen Acemler, bu zamana kadar çoktan bitmiş olmalıydı. Kaybedilen zamanı telafi etmek için milletvekillerimiz, diğer belediye başkanlarımız ve ekibimizle birlikte gece gündüz karıncalar ve arılar gibi çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle Bursalılar artık belediyeye tekrar güvenmeye başladı. Biz de bu güvene layık olmak için aynı hızla çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

VEKİLLER’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E ÖVGÜ

Törene katılan milletvekilleri de yürütülen çalışmalardan dolayı Başkan Hikmet Şahin’e teşekkür ettiler. 25 yıldır Bursa’daki siyasi liderlerin söz verdikleri halde trafik sorununu çözemediklerine işaret eden Ak Parti Bursa Milletvekili Niyazi Pakyürek, “Şimdi Bursa’nın hayali olan projeleri Başkan Hikmet Şahin hayata geçiriyor. Bunun için başkana ve ekibine teşekkür ediyor, her zaman arkasında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Şevket Orhan ise, “Gerçekleştirdiği projelerle, AB ile entegrasyonda Bursa’ya yakışanı yapan ve yıllardır gerçekleştirilemeyen bu kavşak inşaatıyla doğu ile batıyı birleştiren başkana teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, milletvekilleri ve beraberindekilerle beton pompasını kullanarak Acemler Köprülü Kavşak inşaatının temeline harç döktüler.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 22:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?